Kurti preti: Zaustavljamo demarkaciju sa Crnom Gorom

© AP Photo / Visar KryeziuAljbin Kurti
Aljbin Kurti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider Pokreta „Samoopredeljenje“ Aljbin Kurti izjavio je da će sutrašnji protest, koji taj pokret organizuje, zaustaviti donošenje skupštinske odluke o demarkaciji sa Crnom Gorom, kao što je zahvaljujući delovanju opozicije sprečeno i formiranje Zajednice srpskih opština.
Suzavac u parlamentu samoproglašenog Kosova - Sputnik Srbija
Pogled sa Čakora na Veliku Albaniju

Kurti je rekao da će se Pokret „svim raspoloživim sredstvima suprotstaviti sutrašnjoj odluci o demarkaciji sa Crnom Gorom“, koju treba da donese i kosovski parlament.

„Protestujemo mirno, ali smo uznemireni. To ne znači da ćemo dozvoliti ratifikaciju sporazuma koji Kosovu uzima više od 8.000 hektara zemlje, i verujem da će naš protest uspeti i da će to biti kraj ove vlasti“, rekao je Kurti.

On je dodao da „zahvaljujući borbi kosovske opozicije, Srbija i Crna Gora nisu uspele da sprovedu svoje interese“, a kosovsku vlast je nazvao — prosrpskom.

„Zajednica srpskih opština nije mogla da bude formirana, a nije mogla da se sprovede ni demarkacija zahvaljujući naporima opozicije“, rekao je on.

Povodom jučerašnjeg hapšenja šest članova „Samoopredeljenja“ u Prištini, zbog osnovane sumnje da su organizovali napad na kosovsku vladu, Kurti je rekao da se radi o pritisku režima na demokratiju i demokratsku borbu za prava.  

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala