Haos u Brazilu, suzavcem na pristalice Rusefove (video)

© AP Photo / Andre PennerPolicija ispaljuje suzavac na demonstrante u Sao Paolu u Brazilu.
Policija ispaljuje suzavac na demonstrante u Sao Paolu u Brazilu. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Neredi u Sao Paulu počeli su tokom okupljanja u znak podrške Dilmi Rusef, kojoj preti trajno uklanjanje sa mesta predsednice države, a policija je protiv demonstranata koristila suzavac.

Dve grupe koje pozivaju ljude na proteste okupile su se u glavnoj ulici grada. Demonstranti su nosili transparente na kojima su izražavali protest protiv potpredsednika Mišela Temera.

Brazilska predsednica Dilma Rusef na konferenciji za medije u predsedničkoj rezidenciji Alvorada Palas u Braziliji - Sputnik Srbija
Bure baruta: Brazil će eksplodirati ako Dilmu Rusef izbace iz kabineta

Demonstranti su postavili barikade protiv policije.

Protesti u znak podrške Rusefovoj su organizovani u još nekoliko brazilskih gradova, uključujući prestonicu Braziliju, gde Senat već četvrti dan zaseda o njenoj smeni.  

Proces protiv Rusefove, koji je počeo pre godinu dana i koji je doveo do njene privremene suspenzije, bio je veoma složen i konfuzan. Razlog za njega su sumnje u umešanost Rusefove u poreske malverzacije i korišćenje javnih sredstava za finansiranje njenog ponovnog izbora.

Rusefova (68) je pokretanje procedure njenog smenjivanja ponovo nazvala „pučem koji su organizovali njeni politički neprijatelji“. 

Brazilski Senat je u maju suspendovao Rusefovu, prvu ženu na mestu predsednika Brazila, zbog nezakonitih knjigovodstvenih radnji kao i malverzacija sa budžetom.    

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala