Srpski paraolimpijci: Rusi će nam nedostajati

© Tanjug / ZORAN ZESTICPredsednik Srbije Tomislav Nikolić sa srpskim paraolimpijcima
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa srpskim paraolimpijcima - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpski paraolimpijci očekuju da osvoje makar onoliko medalja koliko su osvojili na prošlim igrama u Londonu, ali kažu i da Paraolimpijske igre neće biti iste bez ruskih sportista.

Već tri decenije srpski paraolimpijci učesnici su paraolimpijskih igara. I ovaj put spremni kreću u Rio de Žaneiro, gde će njih šesnaestoro predstavljati Srbiju.

„Ovo su sve ili evropski ili svetski prvaci, ili su evropski ili svetski rekorderi. Samo dvoje sportista idu kao nade koje mogu eventualno da iznenade. Svi drugi mogu da uzmu medalju“, kaže predsednik srpskog Paraolimpijskog komiteta Zoran Mićović.

Zoran Mićović, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije - Sputnik Srbija
Za neke ljude ni nebo nije granica

Iako sami paraolimpijci neće da prognoziraju broj medalja, Mićović se nada da će ponoviti uspeh iz Londona, kada su naši reprezentativci osvojili pet medalja. Najviše nade polaže se u atletiku, stoni tenis, streljaštvo i dizanje tegova.

Srpskoj paraolimpijskoj reprezentaciji predsednik Srbije Tomislav Nikolić uručio je nacionalnu zastavu.

„Sa posebnim osećanjem pričam o paraolimpijcima, svestan da ispraćamo ljude koji su prevazišli mnoge granice, ali i postali nada za ljude koji nisu pronašli sebe u sportu i kojima ste uzor. Radujem se tome što se takmičite i neka ova zastava bude simbol Srbije i uspeha u Riju“, rekao je Nikolić.

On im je poželeo da zasijaju kao što su zasijali naši sportisti na Olimpijskim igrama.

© Tanjug / ZORAN ZESTICPredsednik Srbije Tomislav Nikolić sa srpskim paraolimpijcima
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa srpskim paraolimpijcima - Sputnik Srbija
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa srpskim paraolimpijcima

Stonoteniserka Berislava Beba Perić Ranković proglašena je prošle godine za najbolju sportistkinju na svetu. Ona od svih sportista-paraolimpijaca očekuje da u Riju daju sve od sebe.

Neodlazak ruskih paraolimpijaca u Rio Beba vidi kao minus za sve sportiste.

„Smatram da svi sportisti imaju pravo na učešće dok se ne dokaže drugačije“, kaže Berislava Perić Ranković i dodaje da ruskim paraolimpijcima želi svu sreću, uz nadu da će učestvovati na sledećim igrama.

Predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović kaže da će ruski paraolimpijci svima nedostajati u Riju.

© Sputnik / Mihail Mokrushin / Uđi u bazu fotografijaRuski paraolimpijci
Ruski paraolimpijci - Sputnik Srbija
Ruski paraolimpijci

„Neodlazak ruske reprezentacije kod nas je izazvao, blago rečeno, žaljenje, ali to je najmanja reč. Raspitali smo se šta se desilo u našoj Nacionalnoj agenciji za antidoping, ali da to ne komentarišemo. Šta želim da poručim? Nadam se da će se iduće godine vratiti i da se ovo nikada neće ponoviti. Ruski takmičari nedostaju. Oni su obavezni deo, veliki šampioni sa najvećim brojem medalja. Nadam se njihovom brzom povratku na svetsku takmičarsku scenu“, zaključuje Mićović.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala