Asanž: Obelodaniću dokumenta koja će promeniti izbore u SAD

© AP Photo / Kirsty WigglesworthOsnivač Vikiliksa Džulijan Asanž
Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž - Sputnik Srbija
Pratite nas
Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž upozorio je danas da će u svojoj „kampanji otkrivanja tajni“ obelodaniti nova dokumenta koja se tiču demokratske kandidatkinje za predsednicu SAD Hilari Klinton, a koja mogu biti „od ključnog uticaja“ na rezultate izbora.

U obraćanju za televiziju „Foks njuz“, Asanž, koji živi u Ambasadi Ekvadora u Londonu od 2012. godine, izjavio je da je Vikiliks istražio hiljade stranica materijala.

Vikiliks - Sputnik Srbija
Vikiliks objavio hakovane snimke Demokratskog nacionalnog komiteta

„Mnoštvo dokumenata iz različitih institucija, koja su povezana sa izbornom kampanjom, daju sasvim neočekivane uglove, koji su veoma interesantni, a neki čak i vrlo zabavni“, rekao je Asanž.

On je potvrdio da će dokumenta „sigurno biti obelodanjena pre izbora zakazanih za 8. novembar“, prenosi AP.

Na pitanje u kojoj meri će obelodanjivanje dokumenata uticati na rezultate izbora, Asanž je rekao da će sigurno imati veliki značaj, ali „da to zavisi od toga koliko će to biti zastupljeno u medijima“.

Pred održavanje Nacionalne konvencije Demokratske stranke prošlog meseca, Vikiliks je objavio skoro 20.000 mejlova koje su prikupili hakeri, nakon očiglednog upada na adrese i servere lidera demokrata.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala