Vikiliks objavio hakovane snimke Demokratskog nacionalnog komiteta

© AP Photo / Matt SlocumVikiliks
Vikiliks - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vikiliks je saopštio da je objavio drugu grupu imejlova Demokratskog nacionalnog komiteta SAD, koji sadrže audio-snimke, prenose danas agencije.
Kombi sa reklamom Vikiliksa ispred Bele kuće u Vašingtonu. - Sputnik Srbija
„Vikiliks“ objavio iračku ratnu prepisku Klintonove

Snimci su objavljeni usred Demokratske nacionalne konvencije, na kojoj je Hilari Klinton zvanično imenovana za kandidata Demokratske stranke na predsedničkim izborima SAD.

Trećeg dana nacionalne konvencije demokrata, kada su bili zakazani govori Baraka Obame i kandidata za potpredsednika Tima Kejna, Vikiliks je objavio hakovanu glasovnu poštu od vodećih zvaničnika demokrata.

Novi materijal uključuje 29 telefonskih poziva u ukupnom trajanju od 14 minuta. Mnogi od njih su žalbe upućene nacionalnom komitetu demokrata.

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž je upozorio da će biti još dosta materijala posle objavljivanja hakovanih unutrašnjih imejlova prošlog petka.

​„Besan sam zbog onoga što radite za Bernija Sandersa“, rekao je pozivač sa pozivnim brojem 480, koji pokriva Feniks u Arizoni, rečeno je u jednoj glasovnoj poruci označenoj kao fajl #16014.

„On dobija previše uticaja, a ja sam na fiksnom prihodu (tanak sa novcem) i potrošio sam preko 300 dolara u donacijama za Hilari, a vidim da se DNC polomi za Bernija. A Berni je najgora osoba na svetu koja može da se kandiduje u Demokratskoj stranci zato što nije demokrata. Molim vas da mu ne popuštate, briga me za Sandersove pristalice, većina će ionako glasati za Hilari. Prestanite da podilazite toj osobi koja voli da igra na kartu žrtve i koja je takođe napadala Hilari, što ide u korist Trampu. Napustiću Demokratsku stranku ako Demokratska stranka nastavi da mazi Bernija Sandersa. Otarasite se gov…)“

Dva poziva iz 480 pozivnog broja su se žalila zašto Demokratski nacionalni komitet podilazi Sandersu pitajući se zašto je DNC dozvolio Kornelu Vestu da se pridruži komitetu kad je „takvo đubre“.

​Većina glasovnih poruka je jednostavno ostavljanje imena i brojeva koje je trebalo pozvati, ili ostavljanje podsetnika o konferencijskim pozivima.

Jedna osoba, koja je zvala sa pozivnog 267 iz Filadelfije u Pensilvaniji pokušavala je  da stupi u kontakt sa prvom damom Mišel Obamom. To je fajl #16663 na Vikiliksovoj listi.

„Neko iz Slobodne biblioteke je želeo da zna koji je najbolji način da se stupi u kontakt sa Mišel Obamom sa pozivom koji je poziva da učestvuje na nekom događaju vezanom za biblioteku, dečiju bolnicu. Oni misle da će to biti taman za nju. Koji je najbolji način da se komunicira sa njom. Ima li sekretaricu? Preko kog kanala je najbolje ići? Hvala puno, pozdrav.“
Vikiliks je objavio skoro 20.000 imejlova prošlog petka, koji pokazuju zaveru na najvišim nivoima Demokratske stranke. 

Objavljivanje prve grupe imejlova Demokratskog nacionalnog komiteta je uzdrmalo stranku i dovelo do ostavke predsednice komiteta Debi Vaserman Šulc, budući da je između ostalog razotkriveno da je favorizovala Klintonovu u odnosu na njenog rivala Bernija Sandersa.    

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala