Zagrljaj ruskih i ukrajinskih atletičara inspiriše

© AP Photo / Mark DuncanOlimpijski plamen na ceremoniji otvaranja Letnjih olimpijskih igara u Seulu 17. septembra 1988.
Olimpijski plamen na ceremoniji otvaranja Letnjih olimpijskih igara u Seulu 17. septembra 1988. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zagrljaj atletičara iz Rusije i Ukrajine i zajednički selfi sportista Severne i Južne Koreje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru predstavljaju prizore koji će inspirisati ljude, izjavio je predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah.

„Imali smo atletičare Rusije i Ukrajine koji su se grlili i pozdravljali. Sportisti iz Severne i Južne Koreje koji su pravili zajedničke selfije. Videli smo da su sportisti jedni drugima pomagali. Ne možete na drugi način da opišete olimpijske principe, osim upravo na taj način. Dogodilo se mnogo toga što će inspirisati ljude“, rekao je Bah novinarima.

Letnje olimpijske igre u Rio de Žaneiru počele su 5. avgusta, a zatvaraju se u nedelju, 21. avgusta. 

Olimpijski streljački tim Srbije - Sputnik Srbija
Olimpijski tim Srbije — ekipa bez gubitnika

Predsednik MOK-a setio se i drugih trenutaka sa Olimpijskih igara u Riju koji „treba da nadahnu ljude širom sveta da se bave sportom“.

„Videli smo mnogo zanimljivih priča na ovim igrama. Brazilska džudistkinja Rafaela Silva koja je došla iz favela postala je olimpijska šampionka i pravi je primer svim Brazilcima. Videli smo Majkla Felpsa koji pozdravlja singapurskog plivača Džozefa Skulinga sa kojim se fotografisao pre mnogo godina kada je ovaj bio još sasvim mali, a sada su zajedno nastupali na Igrama“, izjavio je Bah. 

„Videli smo tim trkača koje su dočekali kao rok zvezde. Videli smo olimpijsku solidarnost u njenom najboljem vidu. Prvi put su nastupili timovi Južnog Sudana i Kosova koje je ovde osvojilo svoje prvo zlato ovde. Sve to treba da nadahnjuje ljude širom sveta da se bave sportom“, naveo je on.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala