Sirijske snage koriste ruske avione u borbi za Alep

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaRuski taktički bombarder Su-24 u bazi Hmejmim u provinciji Latakija u Siriji.
Ruski taktički bombarder Su-24 u bazi Hmejmim u provinciji Latakija u Siriji. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski avioni „suhoj“ Su-24M2 koje je Rusija predala Siriji uspešno se koriste u borbi protiv terorista DAEŠ-a u oblasti Alepa, izjavio je sirijski general Hasan Hasan za list „Izvestija“.
Oštećene zgrade u okrugu Ramuseh u Alepu. - Sputnik Srbija
Sirijska vojska počinje ofanzivu na vojnu školu u Alepu

U Alepu se poslednjih meseci vode intenzivne borbe, a sirijska vojska i lokalne snage samoodbrane uspele su da opkole velike grupe terorista u nekim delovima grada.

„Ovi avioni su upotrebljeni u južnom i jugozapadnom predgrađu Alepa, gde je usmeren glavni napad terorista. Na meti su kampovi, komandni punktovi i konvoji, uključujući i oklopna vozila“, rekao je Hasan.

On je istakao da su ruski avioni Su-24M2 veoma efikasni i da su pomogli u lociranju logističkih objekata terorista.

Borci terorističke grupe Nusra front u Alepu - Sputnik Srbija
Duhovni vođa Nusra fronta likvidiran u Alepu

„Ako govorimo o geografiji upotrebe letelica, osim Alepa, Su-24M2 se aktivno koriste za mete u provincijama Idlib i Hama, odakle teroristi u Alepu dobijaju potrebne zalihe“, dodao je general.

Sirija se nalazi u građanskom ratu od 2011. u kojem se snage odane predsedniku Bašaru el Asadu bore protiv opozicionih frakcija i ekstremističkih grupa. SAD i Rusija su 27. februara posredovale u uspostavljanju prekida vatre u Siriji. Terorističke grupe kao što su DAEŠ i Džabhat Fatah el Šam (Nusra front) nisu deo ovog dogovora.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala