Diverzante sa Krima pokrivala vojska Ukrajine

© Sputnik / Aleksandr Polegenьko / Uđi u bazu fotografijaKontrolni punkt na rusko-ukrajinskoj granici.
Kontrolni punkt na rusko-ukrajinskoj granici. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Diverzanti koji su pripremali terorističke napade na Krimu imali su podršku grupe oficira ukrajinske mornarice, koji su očekivali razvoj događaja u primorskom centru za posebne namene u Očakovu (Nikolajevska oblast), izjavio je za agenciju RIA Novosti izvor u policijskim strukturama Krima.
Lisice - Sputnik Srbija
Krim: Uhapšeni diverzant potvrdio da je služio u 37. Bataljonu

Prema podacima izvora, od 7. do 9. avgusta je u 73. Pomorski centar za specijalne namene u Očakovu, koji je bio u sastavu Snaga za specijalne operacije, stigla grupa oficira iz centralnog štaba mornarice.

„Njihov helikopter Mi-14PS se prizemljio na aerodromu Kuljbakino“, rekao je izvor.

„Vojnici pomorskog centra su u privatnim razgovorima govorili da je ta grupa stigla zbog organizacije podrške i evakuacije blokirane na Krimu diverzantsko-izviđačke grupe Glavne uprave obaveštajne službe Ministarstva odbrane Ukrajine“, dodao je on.

FSB je 10. avgusta javila o sprečavanju terorističkih napada na Krimu. FSB je saopštila da je diverziju pripremala Glavna uprava obaveštajne službe Ministarstva odbrane Ukrajine. Izvor u ruskoj tajnoj službi je saopštio da je organizator diverzije bio načelnik obaveštajne službe 37. Bataljona 56. Brigade Glavne uprave obaveštajne službe Ministarstva odbrane Ukrajine kapetan Vladimir Serdjuk.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala