Krim: Uhapšeni diverzant potvrdio da je služio u 37. Bataljonu

© Sputnik / Vitaliy Belousov / Uđi u bazu fotografijaLisice
Lisice - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vladimir Serdjuk, koga ruske tajne službe sumnjiče za organizaciju diverzije na Krimu, potvrdio je da je služio u 37. Bataljonu, ali poriče da ima veze sa obaveštajcima.
Predstavljanje Stepana Poltoraka u Ministarstvu odbrane Ukrajine - Sputnik Srbija
Ukrajinsko Ministarstvo odbrane o diverzantima: Nisu naši!

„Služio sam u 37. Bataljonu kao oficir-psiholog. Nemam veze ni sa obaveštajnim, ni sa tajnim službama… Nikada nisam bio šef obaveštajne službe“, rekao je Serdjuk na televiziji „Gromadske.TV“.

Ranije je Ministarstvo odbrane Ukrajine negiralo postojanje 37. Bataljona i 56. Brigade u sastavu Glavne uprave obaveštajne službe.

Serdjuk je na televiziji rekao da je demobilisan 30. septembra prošle godine, sada živi u Kijevu i da se bavi biznisom. On je dodao da lično zna Evgenija Panova, koji, prema podacima izvora u policiji Krima, radi u Glavnoj upravi obaveštajne službe Ministarstva odbrane Ukrajine i koji je uhapšen kao osumnjičen za organizaciju diverzije, što je i priznao.

Međunarodni aerodrom Simferopolj - Sputnik Srbija
Ukrajinski obaveštajac organizovao diverzante na Krimu

„Znam Ženju. Imam čak i podatke kada sam sa njim razgovarao u skladu sa svojim dužnostima… Gde je Ženja, a gde je ono za šta ga optužuju? On je patriota, ali slabog zdravlja“, navodi televizija reči Serdjuka.

U sredu se saznalo o sprečavanju terorističkih napada na Krimu. FSB je saopštila da je diverziju pripremala Glavna uprava obaveštajne službe Ministarstva odbrane Ukrajine. Izvor u ruskoj tajnoj službi je saopštio da je organizator diverzije bio načelnik obaveštajne službe 37. Bataljona 56. Brigade Glavne uprave obaveštajne službe Ministarstva odbrane Ukrajine kapetan Vladimir Serdjuk.

Prema podacima policije, ukupno je uhapšeno sedam osoba. Ukrajinska strana negira sve optužbe.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala