Američki plivači pod pretnjom oružjem opljačkani u Riju

© REUTERS / Ivan AlvaradoPolicajci u Rio de Žaneiru
Policajci u Rio de Žaneiru - Sputnik Srbija
Pratite nas
Četvorica američkih plivača, među kojima je i osvajač zlatne olimpijske medalje Rajan Lohte, opljačkani su u Riju pošto su ih presreli naoružani napadači koji su im pretili pištoljem.

Lohte je za tv mrežu En-Bi-Si ispričao da se prošle noći vraćao u Olimpijsko selo sa zabave francuske delegacije, zajedno sa još trojicom plivača, kada su naoružani muškarci koji su imali policijska obeležja zaustavili njihov taksi.

Kondomi - Sputnik Srbija
„Proslavi sa kondomom“ — za olimpijce 450.000 prezervativa

Kriminalci su od plivača tražili da im predaju novac i druge vrednosti i legnu na zemlju što je, Lohte, kako kaže, odbio, prenosi Rojters.

"Momak je izvukao pištolj i stavio mi ga na čelo rekavši mi da legnem. Digao sam ruke uvis. Uzeo nam je novac, novčanik, ali mi je ostavio mobilni telefon i kreditne kartice", ispričao je 32-godišnji Lohte.

Bezbednost je najveći problem za organizatore Olimpijskih igara u Brazilu koji su angažovali više od 80.000 vojnika i policajaca na ulicama Rija.

Međunarodni olimpijski komitet najpre je negirao da se pljačka dogodila.

Međutim, Američki olimpijski komitet je to potvrdio, saopštivši da su sva četvorica sportista na sigurnom i da "sarađuju sa vlastima ovim povodom".

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala