Ukrajinske „mućke“ u izgradnji zida na granici sa Rusijom

© AP Photo / Darko BandicBodljikava žica
Bodljikava žica - Sputnik Srbija
Pratite nas
Specijalno antikorupcijsko tužilaštvo Ukrajine (SAP) pokrenulo je krivični postupak u vezi sa izgradnjom zida na granici sa Rusijom, izjavio je na konferenciji za medije rukovodilac tužilaštva Nazar Holodnjicki.
Antivladine demonstracije u Kijevu 02.16.2016 godine - Sputnik Srbija
Šta se to dešava u Ukrajini

On je objasnio da je povodom tog slučaj prošle nedelje bilo organizovano saslušanje. Tužilaštvu su date smernice koje se sada izvršavaju.

„Ovde treba da se otputuje na mesto događaja, da se pogleda, opiše, ispita situacija“, zaključio je Holodnjicki.

Ranije su vlasti Ukrajine izjavile da nameravaju da izgrade veliki kompleks odbrambenih objekata na granici sa Rusijom. Prvobitno je projekat nazvan „Zid“, a zatim je preimenovan u „Evropski bedem“. Planirano je da prva faza izgradnje zida bude završena do kraja 2016. godine.

Krajem jula poslanici Rade iz frakcije „Samopomoć“ tražili su inspekciju izgradnje zida. Oni su naveli da su bili u Harkovskoj oblasti i da su otkrili da zid predstavlja „baštensku ogradu“, a ne moćno utvrđenje kako je predviđeno planom projekta.

Pri tome su u graničnoj službi rekli da je za za poboljšanje rusko-ukrajinske granice 2016. godine izdvojeno 200 miliona grivni (više od osam miliona dolara), od kojih je 60 miliona grivni (više od 2,4 miliona dolara) već dobijeno.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala