Potomak Puškina najmlađi britanski milijarder

© Sputnik / Vitalij Anjkov / Uđi u bazu fotografijaAleksandar Puškin
Aleksandar Puškin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Milijarder Džerald Kevendiš Grosvenor, šesti vojvoda od Vestminstera umro je u 64 godini. Vojvodu je nasledio sin Hju Ričard Li Grosvenor, potomak Aleksandra Puškina po majčinoj liniji. Osim titule, on je nasledio i bogatstvo od 14 milijardi dolara.

 

Smatra se da je ovim pričama Puškin pokazao šta misli o dotadašnjoj ruskoj prozi, i pokazao nameru da stvori novu rusku književnu tradiciju. - Sputnik Srbija
I Puškin kažnjen zbog „antiukrajinskih stavova“

Novi vestminsterski vojvoda Hju je sa 25 godina postao najmlađi milijarder Velike Britanije.

Njegova majka Natalija Grosvenor je bila bliska prijateljica princeze Dajane i kuma je naslednika britanskog prestola princa Vilijama. Ona je poznata i po svojim ruskim korenima. Naime, ona je dalji potomak Aleksandra Puškina. Potomci poznatog ruskog pesnika su se orodili sa kraljevskim dvorom preko kćerke pesnika Natalije.

Ona se 1856. godine udala za nemačkog princa Nikolaja Vilhelma iz dinastije Nasau. Tom prilikom ona je dobila titulu grofice od Merenberga.

Kćerka Natalije Puškine se 1891. udala godine za velikog kneza Mihaila Romanova, unuka cara Nikolaja I i brata cara Nikolaja II. Njihova starija kćerka se udala za ujaka grčkog princa Filipa, muža sadašnje britanske kraljice Elizabete II. Na taj način su se potomci Puškina i Romanovih orodili sa kraljevskim domom Vindzora.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala