I Puškin kažnjen zbog „antiukrajinskih stavova“

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaSmatra se da je ovim pričama Puškin pokazao šta misli o dotadašnjoj ruskoj prozi, i pokazao nameru da stvori novu rusku književnu tradiciju.
Smatra se da je ovim pričama Puškin pokazao šta misli o dotadašnjoj ruskoj prozi, i pokazao nameru da stvori novu rusku književnu tradiciju. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zastupnici gradskog saveta grada Ivano-Frankovsk u Ukrajini promenili su naziv ulice Aleksandra Puškina, jer smatraju da je veliki pesnik „gajio antiukrajinske stavove“.

„Gradski zastupnici su odlučili da Severni bulevar Aleksandar Puškin promeni ime u Severni bulevar. Na zasedanju je donesena presuda da je ’gajio antiukrajinske stavove‘“, prenosi lokalni portal „Galicija“.

Žerar Depardje - Sputnik Srbija
Koliko su Kusta i Depardje opasni za Ukrajinu

Iako je gradonačelnik Viktor Anuškevičus izjavio da „ličnost Puškina treba posmatrati na globalnom planu, a ne u kontekstu pojedinih njegovih grešaka“, zastupnici su ipak odlučili da „ličnost Puškina u ukrajinskoj istoriji nije nedvosmislena“, saopštila je pres-služba gradskog saveta. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala