Fratini: Srbija može biti most između Rusije i EU

© Sputnik / Eduard Pesov / Uđi u bazu fotografijaFranko Fratini
Franko Fratini - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši italijanski ministar spoljnih poslova Franko Fratini izjavio je danas da je u govoru mandatara Aleksandra Vučića važna izbalansirana spoljna politika i da bi Srbija mogla da bude most između Rusije i Evropske unije.

Fratini je rekao da će nova Vlada Srbije imati brojne izazove, ali i priliku da zemlju izvede iz krize.

Fratini je novinarima u Skupštini Srbije komentarisao ekspoze mandatara Aleksandra Vučića, navodeći da je njegova glavna preokupacija kako da se poboljšaju uslovi za život građana Srbije.

Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Vučić: Verujem da sam izabrao tim za pobede

On je istakao da je impresioniran fiskalnom konsolidacijom i poboljšanjem ekonomske situacije u Srbiji posle velike krize 2014.      

Privlačenje investicija je ključ za poboljšanje ekonomske situacije, rekao je Fratini i dodao da Srbija ima kapacitete da dobro sarađuje i sa globalnim igračima, kao što su Kina, Rusija i UAE.

U tom smislu, Fratini je podsetio da je Italija za Srbiju trgovinski partner „broj jedan“.

„Vrlo važna stvar u govoru (Aleksandra Vučića) jeste izbalansirana spoljna politika“, istakao je Fratini dodajući da nije kontradiktorno to što je Srbija partner sa Rusijom i da želi da postane član EU.

Zastave Srbije, Rusije I EU - Sputnik Srbija
Rusija u duši, na putu ka Evropi, sve okolo Amerika. Gde je Srbija?

„Naprotiv, Srbija bi mogla da bude most između EU i Rusije, naročito kada mnoge zemlje shvataju da je saradnja sa Rusijom neophodna“, naglasio je Fratini.

Fratini je primetio i da je Vučić u ekspozeu naglasio i dobru saradnju sa zapadom i SAD, istakavši da poseta potpredsednika SAD Džo Bajdena koji će uskoro posetiti Srbiju znak poštovanja prema novoj vladi.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala