Nikolić Bahu: Kosovo u MOK-u pogodilo sve građane Srbije

© Tanjug / SLUZBA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA PREDSEDNIKA REPUBLIKETomislav Nikolić i predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah.
Tomislav Nikolić i predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa predsednikom Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomasom Bahom o razvoju sporta i načinima na koji Međunarodni olimpijski komitet može da pomogne Olimpijskom komitetu Srbije.
Nikolić: Ovo je čast za akademsku zajednicu Srbije - Sputnik Srbija
Kosovo u Riju dobilo tretman kao i drugi

Nikolić je u razgovoru izrazio žaljenje zbog činjenice da je MOK bez konsultacije sa Srbijom dopustio da Kosovo postane njegov član, saopštila je Služba predsednika za saradnju sa medijima.

Predsednik je dodao da je to pogodilo sve građane Srbije zato što liči na podršku nezavisnosti takozvane države Kosovo.

„Nastavićemo da učestvujemo na svim takmičenjima“, rekao je Nikolić, ali je ukazao da je trebalo primeniti neke ranije ustanovljene principe kao što je princip u vezi sa Tajvanom i predložiti način na koji će Kosovo učestvovati.

„Upozorio sam predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta da će biti vrlo teško organizovati kvalifikaciona takmičenja ukoliko bi na njima učestvovali predstavnici Srbije i takozvanog Kosova“, rekao je Nikolić, navodi se u saopštenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala