Novak u suzama: Izvinite što sam vas izneverio

© AFP 2023 / Roberto SCHMIDTNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najbolji teniser sveta Novak Đoković eliminisan je na startu Olimpijskog turnira u Riju, pošto je rano jutros u prvom kolu izgubio od Argentinca Huana Martina Del Potra 7:6 (7:4), 7:6 (7:2). Srpski teniser je nakon meča izjavio da je to možda i najteži poraz u njegovoj karijeri.

Meč je trajao skoro dva i po sata, a Del Potro, trenutno 141. igrač sveta, zbog duge pauze zbog povrede, pružio je partiju kao u najboljim danima, ne dozvolivši Đokoviću nijednu brejk loptu.

Bio je to njihov 15. duel, tek četvrta pobeda Argentinca, ali svakako vrlo bolna za Đokovića, poput one pre četiri godine u Londonu u borbi za bronzanu medalju.

Na kraju meča Đoković je zaplakao i teren napustio u suzama.

Del Potro će u drugom kolu igrati protiv Portugalca Žoao Souze, a Đokoviću za utehu ostaje dubl sa Nenadom Zimonjićem.

Đoković: Možda i najteži poraz u mojoj karijeri

Novak Đoković - Sputnik Srbija
Novak Đoković — legitimna meta ili kolateralna šteta

Đoković je čestitao Del Potru, dodavši istovremeno da je za njega to možda i najteži poraz u karijeri.

„Sve čestitke Delpu. Sjajan momak, još bolji teniser. Imao je mnogo poteškoća sa povredama godinama, sigurno je nedostajao tenisu, jer videli ste šta može da odigra, pogotovu sa te forhend strane. Igrao je bolje u presudnim momentima. Sve što mi preostaje je da mu skinem kapu i čestitam na izvanrednom nastupu. Naravno da je ovo jako težak poraz, ako ne i najteži u mojoj karijeri“, rekao je Đoković posle meča.

Đoković se izvinio svima koji su verovali u njega što ih je izneverio.

„To je sport, idemo dalje. Neću da zvučim kao da kukam. Ceo život, sve što sam postigao u karijeri su mi podarili Bog i život i ja sam izuzetno zahvalan na tome. To je nešto neverovatno što sam doživeo do sada u karijeri. Ove Igre su bile tako željno iščekivane, nisam mogao da pružim svoj maksimum i prikažem svoj tenis. Ne tražim izgovor, ali eto. Tužno je na ovaj način završiti“, zaključio je Đoković, navodi se u saopštenju Olimpijskog komiteta Srbije.

Del Potro je rekao da nije očekivao da će eliminisati Đokovića.

„Sjajna noć za mene… Nisam očekivao da ću da savladam Novaka, posebno zbog duge pauze. Ipak, odigrao sam fantastičan meč, služili su me je forhend i servis“, rekao je Del Potro posle meča, koji je bio na ivici suza radosnica.

Del Potro ističe da će mu mnogo značiti ovaj trijumf posle dvogodišnje pauze zbog povrede, ali i reči ohrabrenja Đokovića.

„Novak je moj veliki prijatelj, on je šampion van terena i na njemu. Rekao mi je dirljive reči posle duela i to mi mnogo znači“, zaključio je Del Potro.

Najbolji teniser sveta takmičenje nastavlja u dublu.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala