Obama: Nema poboljšanja odnosa ukoliko Rusija stoji iza hakerskih napada

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaAmerički predsednik Barak Obama
Američki predsednik Barak Obama - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Barak Obama izjavio je da ukoliko Rusija stoji iza hakerskih napada na servere Demokratske partije, to će biti još jedna tema za razgovor sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, kao i da tako nešto neće promeniti dosadašnje „žestoke i komplikovane“ odnose sa Rusijom.

„Ukoliko se ispostavi da se Rusija zaista bavila tim stvarima, to će samo proširiti spisak pitanja o kojima ćemo razgovarati sa gospodinom Putinom, i koji, ako mene pitate, predstavljaju ozbiljan problem. Ja ne mislim da će to promeniti dosadašnje žestoke i komplikovane odnose koje imamo sa Rusijom“, rekao je on.

Kombi sa reklamom Vikiliksa ispred Bele kuće u Vašingtonu. - Sputnik Srbija
SAD: Rusija stoji iza upada u elektronsku poštu demokrata

Obama je takođe upozorio da je Vašington spreman da uvede odgovarajuće sankcije protiv bilo koje zemlje koja sprovodi hakerske napade protiv SAD.

Istovremeno, američki predsednik je rekao da nesuglasice između SAD i Rusije neće uticati na saradnju dveju zemalja koja je od zajedničkog interesa, poput rešavanja konflikta u Siriji.

Podsećamo, predsednica Nacionalnog komiteta Demokratske partije Debi Vaserman Šulc podnela je ostavku zbog curenja elektronske prepiske koja je objavljena na Vikiliksu. Iz prepiske se vidi da je partijski aparat na unutrašnjim izborima otvoreno podržavao Hilari Klinton na štetu Bernija Sandersa.

Klintonova je svojevremeno rekla da iza hakovanja servera stoji Moskva, te da to predstavlja nameru Rusije da pomogne kandidatu iz redova republikanaca Donaldu Trampu.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je te optužbe odbacio, nazvavši ih apsurdnim.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala