Ispod grobnice Maja pronađen tunel ka podzemnom svetu

© Foto : pixabayPiramide Maja
Piramide Maja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vodovod, koji je izgrađen ispod grobnice vladara Palenke, prema shvatanjima Maja trebalo je da odvede pokojnika u zagrobni svet koji se nalazi, po njihovom verovanju, ispod zemlje.
NLO - Sputnik Srbija
Argentinski ufolog otkrio vanzemaljske piramide u Pacifiku (video)

Meksički arheolozi su pronašli u ruševinama grada Palenke podzemni tunel koji se prostire ispod natpisa Hrama gde je bio sahranjen Pakal Veliki, vladar Bakulskog carstva. Po mišljenju istraživača, natpisi u hramu ukazuju da je podzemni vodovod bio put u carstvo mrtvih.

Iskopavanje galerije je počelo nakon što je 2012. godine georadar otkrio ispod Hrama neke anomalije. Nakon dugog rada otkriven je tunel koji vodi u objekat koji počinje od najvišeg nivoa i zaštićen je zidovima. Njegov otvor je tako mali (60 puta 60) da je za istraživanje tunela bio korišćen robot na daljinsko upravljanje.

Mesto za kampovanje uzgajivača irvasa - Sputnik Srbija
U Rusiji otkriven ulaz u podzemni svet

U ovom trenutku proučavanje vodovoda još uvek nije završeno. Pretpostavlja se da možda ono nije bio direktno povezan sa grobljem u hramu-piramidi. Međutim, u isto vreme, odmah nakon sahrane Pakala Velikog — vodovod koji se nalazio ispod hrama pre početka njegove gradnje, kako tvrde arheolozi, bio je povezan sa podzemnim izvorima.

Natpisi, koji su ranije pronađeni u hramu, ukazuju da se prema verovanju Maja u carstvo mrtvih odlazi podzemnim vodama. Njihov tok je služio kao transportno sredstvo za odlazak u „donji sloj realnosti“.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala