Peskov: Rusija će do kraja braniti interese svojih sportista

© Sputnik / Sergey GuneevPortparol Kremlja Dmitrij Peskov
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Borba protiv dopinga je prioritet za Rusiju, ali sankcije protiv nevinih sportista su nepravedne, a politizacija sporta je neprihvatljiva, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Laboratorija - Sputnik Srbija
Svetska antidoping agencija poziva na suspenziju ruskih sportista

Kako je rekao, sam predsednik Rusije Vladimir Putin je u više navrata govorio da je korišćenje dopinga u sportu nedopustivo, kao i da se ulažu veliki napori kako bi se stalo na put svima koji to čine, međutim, nepravedno je sankcionisati sportiste koji su nevini i koji imaju puno pravo da nastupaju na sportskim događajima.

Upitan da prokomentariše članak „Njujork tajmsa“ u kojem se navodi da 10 zemalja zahteva od Međunarodnog olimpijskog komiteta da zabrani učešće svih ruskih sportista na predstojećim Olimpijskim igrama u Riju, Peskov je rekao da je u pitanju veoma ozbiljna tema, kao i da se ne treba voditi medijskim objavama već izjavama zvaničnika.

Naučnici i forenzički analitičari rade za mikroskopom u laboratoriji - Sputnik Srbija
Svetska antidoping agencija: Rusija umešana u doping sportista

Rusija u svom arsenalu ima čitav niz zakonskih sredstava kako bi zaštitila interese ruskih sportista, a Moskva je spremna da ih u potpunosti upotrebi, izjavio je on.

Peskov je takođe odbacio sve navode medija da je ruski predsednik, uoči Olimpijskih igara u Sočiju, zahtevao od ruskih sportista da pobede, odnosno da uzmu najveći broj medalja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala