Rusija razmatra da zabrani igranje „Pokemon goa“ na javnim mestima

© AFP 2023 / REMKO DE WAALPokemon gou
Pokemon gou - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prvi zamenik šefa Komiteta za odbranu i bezbednost Saveta Federacije Rusije Franc Klincevič predložio je da se uvede zabrana igranja popularne igre „Pokemon go“ na području religioznih objekata, spomenika i groblja, piše list „Izvestija“.
Igra Pokemon Go na эkrane mobilьnogo telefona - Sputnik Srbija
„Pokemon go“ — odlično sredstvo za špijunažu

Iako ova igrica u Rusiji još uvek nije zvanično izašla, mnogi se pribojavaju da će izazvati haos na ulicama.

Prema rečima Klinceviča, iako su mnogi parlamentarci na odmorima, veliki broj članova gornjeg, ali i donjeg doma skupštine i dalje je na svojim radnim mestima, te će o ovom pitanju moći da se razgovara u skorijoj budućnosti.

„Osećaj je kao da je sam đavo sišao u taj mehanizam i pokušava da nas duhovno razvali iznutra“, reči su ruskog senatora, koji je predložio da se uvede zabrana igranja ove igrice na teritoriji religioznih objekata, zatvora, bolnica, kao i na grobljima, ali i u blizini spomenika.

On je dodao da je u pitanju trend koji su izmislili „ljudi koji tačno znaju šta će se desiti za godinu do dve dana“, kao i da će posledice tog trenda biti nepovratne.

„Pokemon go“ je besplatna aplikacija osnovana na tehnologiji proširene realnosti. Smartfon putem dži-pi-es uređaja projektuje vašu stvarnu okolinu u kojoj se kriju virtuelni pokemoni, a cilj je da igrač fizički dođe do mesta u okruženju na kojem se pokemon ukazao. Zatim je potrebno usmeriti telefon prema njemu, nakon čega će se upaliti kamera na kojoj će se pokazati realna okolina, ali će na ekranu biti i pokemon kojeg je potom neophodno „uhvatiti“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala