Biro sutra donosi mere zbog migrantske krize

© Foto : Lionel LironIzbeglice
Izbeglice - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Srbije Aleksandar Vučić je za sutra u osam časova najavio sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, na kojoj će se razgovarati o migrantskoj krizi.

Kako je rečeno, zadatak je da se vidi šta država može da uradi povodom migrantske krize, jer to postaje sve veći problem za državu.

„Rešićemo taj problem i zaštitićemo nacionalne i državne interese“, rekao je Vučić, koji je povodom najnovijeg terorističkog napada rekao da ga užasava to što za tako nešto ne može niko da se spremi.

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin - Sputnik Srbija
Zapadu se sve vratilo kao bumerang

„Šta da uradite sa magarcem koji sedne u autobus i počne da gazi decu, tu nemate HD vrata i ne možete da sprečite bilo čime, prosto to je ideologija koja ubija“, rekao je Vučić.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da će na sednici Biroa biti donete odgovarajuće mere koje će zaštiti Srbiju i njeno stanovništvo, ali i obezbediti human odnos prema migrantima.

Vulin je istakao da Vlada Srbije vodi računa o interesima građana i dodao da Srbija u migrantskoj krizi neće i ne može da bude sama i da ne može da zavisi od unilateralnih odluka drugih zemalja.

„Upravo zbog toga smo i zakazali sednicu Biroa, na kojoj očekujemo da će sve naše službe raditi ono što je im je već bilo zadato, što je predsednik Vlade Srbije naložio svakoj službi — da naprave odgovarajuće planove i obezbede postupanje kako bi se zaštitila naša teritorija, ali i da ljudi koji ulaze u Srbiju mogu da ispune sva međunarodna prava“, rekao je Vulin.

Izbeglice iza ograde u prihvatnom centru u Mađarskoj - Sputnik Srbija
Mađarska vraća migrante Srbiji

Vulin je rekao i da će predsednik Vlade Srbije dobiti odgovarajuće predloge od Ministarstva rada, ali i svih nadležnih službi, MUP-a, Ministarstva odbrane, kao i službi koje se bave obaveštajnim radom.

„Čitava naša bezbednosna zajednica je tu da zaštiti naše građane“, rekao je Vulin i podsetio da Srbija ne može da utiče na neke stvari, poput sporazuma između Turske i EU, da li će se povećavati broj migranata, ali može da obezbedi sigurnost građana.

„Sve službe u skladu sa naređenjima predsednika Vlade Srbije su već radile, sutra samo podnosimo izveštaje i dogovorićemo odgovarajuće zaključke“, istakao je Vulin.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala