Dodik: Jovanović — blefer i majstor obmane

© AFP 2023 / ELVIS BARUKCICMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Republika Srpska i svaki čovek u njoj jasno su osudili zločin u Srebrenici i založili se da svako ko je počinio zločin treba da odgovara na svim stranama. Lider LDP-a napada RS, postojbinu svojih roditelja i koristi reč „genocid“ — da bi se vratio na političku scenu.
Čedomir Jovanović - Sputnik Srbija
Zašto Čeda može, a Vučić ne

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik reagovao je na prozivke koje mu je uputio Čedomir Jovanović sa komemoracije u Srebrenici, rekavši da bi „danas (Dodik) i sam najradije zaboravio da je na vlast došao na američkom povocu, a da se danas na njoj održava vezan kratkim ruskim lancem“.

Dodik je u izjavi za Sputnjik rekao da „ne može Čedomir Jovanović, štetočina srpske politike, koji je dobio podršku srpskog naroda tek nešto više od jedan posto, držati lekcije i govoriti drugima šta je put stabilnosti, mira i saradnje u regionu, pa i u BiH“.

Telohranitelji štite Aleksandra Vučića prilikom napada u Srebrenici - Sputnik Srbija
Vučić, Srebrenica, kamenica

​„To može neko ko je moralan i normalan, a Jovanović nije ni jedno ni drugo. Jer ovaj biograf zemunskog klana i propali političar svojim javnim istupima protiv Republike Srpske davno se svrstao u red vodećih neprijatelja i zagovornika njenog nestanka. To je pokazao i  svojim javnim istupom na komemoraciji u  Potočarima, gde je kao osvedočeni srpski neprijatelj dočekan uz sve počasti. Tako je ovaj majstor obmane svoj opstanak u politici očigledno vezao za napade na Republiku Srpsku i za manipulaciju zločinom u Srebrenici. On ga na sav glas promoviše kao genocid, pokušavajući tako da odglumi pravednika, jer u tome vidi svoju poslednju šansu da kao političar preživi, ali i osigura egzistenciju preko svojih kako inostranih, tako i sarajevskih mentora, svojski se trudeći da ih impresionira svojim napadima na Republiku Srpsku“, izjavio je Dodik.

Dodik je dodao i da je Jovanović „pošto je potrošio pozamašnu tranšu, dobijenu od mentora, za optužbe da je postojbina njegovih roditelja, Republika Srpska, ’genocidna tvorevina‘, a  kako mu se stranka raspada, jer su ga gotovo svi ostavili, a narod na izborima prezreo, ovaj blefer i majstor obmane preko reči ’genocid‘, pokušava da se vrati na političku scenu, ali i dobije novu tranšu za nastavak udobnog života“.

Srebrenica, Potočari, komemoracija - Sputnik Srbija
Kako preseći srebrenički začarani krug?

„Zato je posegao za svojim proverenim metodom — napadom na Republiku Srpsku i srpski narod optužujući ih za genocid, što njegovi inostrani mentori izuzetno cene, ali pre svega bogato nagrađuju. Takvih kao što je Čedomir Jovanović, koji bi da sada u miru odrade ono što nisu mogli u ratu, ima poprilično. Republika Srpska i svaki čovek u njoj su jasno osudili zločin u Srebrenici i založili se da svako ko je počinio zločin treba da odgovara na svim stranama. No, Republika Srpska koja je nastala voljom srpskog naroda, takođe je jasno  dokazala da je spremna i da odbrani svoju autonomiju od svih nasrtaja, posebno političkih šićardžija kao što je Jovanović“, rekao je Dodik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala