Otac i sin iz Vijetnama krili se 40 godina u džungli od američkih bombi (video)

© Foto : PixabayDžungla
Džungla - Sputnik Srbija
Pratite nas
Muškarac i njegov sin, koji su se više od 40 godina skrivali od američkih bombi u šumama Vijetnama, vratili su se u civilizaciju, saopštava „Internešenel biznis tajms“.
Sirijska vojska puca iz topa u Latakija provinciji, oko 12 km od granice sa Turskom u Siriji - Sputnik Srbija
Američki pukovnik: Rat u Vijetnamu je sitnica u poređenju sa Sirijom

Hu Van Tan i njegov sin Hu Van Lang našli su se pod udarom američke avijacije 1972. godine. U američkom bombardovanju potpuno je razoreno selo u kojem je živela njihova porodica i gotovo svi njihovi rođaci su poginuli. 

Van Tan je nakon toga poveo sina u džunglu, gde se tokom 40 godina skrivao od ljudi, misleći da rat i dalje traje, piše list. 

„Čak i kada su se ljudi pojavljivali u našoj blizini, pokušavali smo da ih izbegnemo i odlazili dalje u gustiš“, ispričao je Hu Van Tan. 

Nedavno je muškarce pronašao jedan od njihovih preživelih rođaka, koji je morao da uloži velike napore da bi ih nagovorio da se vrate među ljude. Ipak, „divljaci“ su se složili da odu u selo tek kada je Van Tanu zatrebala medicinska pomoć, navodi list. 

Pogled na Ho Ši Min, glavni grad Vijetnama - Sputnik Srbija
Amerika preko Vijetnama ide na Kinu

Otac i sin su se izuzetno dobro prilagodili životu u džungli i naučili da pronalaze hranu u njoj. Van Lang je, međutim, potpuno nesvestan sveta – sa 42 godine on nema nikakvu predstavu o vremenu, a bio je veoma iznenađen kad se prvi put imao dodira s električnim uređajem. 

Muškarci sada žive u jednom od vijetnamskih sela. Hu Van Lang je uspeo donekle da se privikne na savremeni život, bavi se zemljoradnjom i sprema se da se oženi, navodi „Internešenel biznis tajms“. 

Oružani sukob u Indokini trajao je više od 14 godina, od kraja 1960. do aprila 1975. godine. Tokom osam godina Sjedinjene Američke Države su se direktno vojno mešale u unutrašnje poslove Demokratske Republike Vijetnama. Vojna dejstva odvijala su se i u oblastima Laosa i Kambodže. 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala