Ubica iz Dalasa — vojnik prvog reda

© AP Photo / LM OteroCrime scene investigators survey the area after a shooting in downtown Dallas, Friday, July 8, 2016.
Crime scene investigators survey the area after a shooting in downtown Dallas, Friday, July 8, 2016. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vojska SAD objavila je danas da je Majka Havijer Džonson, koji je identifikovan kao snajperista koji je u Dalasu ubio pet policajaca, služio kao vojnik prve klase američke vojne rezerve i da je bio angažovan u Avganistanu od novembra 2013. do jula 2014. godine.

U saopštenju vojske se navodi da je Džonson bio u vojsci od marta 2009. do aprila 2015. godine i da je bio specijalista za stolarske i zidarske poslove u inžinjerskoj brigadi sa bazom u Teksasu.

Džonson je nosilac čina Vojnik prve klase od maja 2010. godine, prenosi Rojters.

​​„Si-Bi-Es njuz“ i „En-Bi-Si njuz“ su naveli da je Džonson živeo u Meskiteu, predgrađu Dalasa.

Police Shootings at Protest in Dallas - Sputnik Srbija
Masakr u Dalasu, pet policajaca ubijeno, jedan napadač mrtav (video, foto)

Snajperista je ciljano pucao samo u bele policajce, gnevan zbog ubijanja crnaca, rekao je danas šef policije Dejvid Braun i dodao da se još troje troje ljudi nalazi u pritvoru.

Nema indikacija da je pucnjava u Dalasu na bilo koji način povezana sa spoljnim faktorom, objavili su danas američki zvaničnici.

„Unutar naše zajednice nismo primetili nagoveštaje za tako nešto“ izjavio je neimenovani zvaničnik, prenosi Rojters.

Gradonačelnik Dalasa Majk Rouling izjavio je da je pet policajaca ubijeno, dok su sedam policajaca i dva civila ranjeni hicima iz vatrenog oružja kada je počela paljba iz snajpera prilikom uličnih protesta u ovom gradu.

Rouling je dodao da ne veruje da bilo ko od povređenih u životnoj opasnosti, prensi AP.

Muškarac pucao na policajce u Džordžiji

Na policiju je otvorena vatra iz najmanje dva snajpera u Dalasu, u američkoj državi Teksas, a jedan od napadača, koga je policija danas opkolila, ubio se, a prethodno je pretio da su bombe postavljene širom grada, prenele su agencije.

Pucnjava je počela u trenutku kada su se u centru grada održavali protesti zbog stradanja dvojice Afroamerikanaca tokom policijskih intervencija u Minesoti i Luizijani, saopštila je policija.

Šef policije u Dalasu Dejvid Braun izjavio je ranije danas da je posle ubistva policajaca iz snajpera u tom gradu uhapšeno troje osumnjičenih, dok je četvrti opkoljen i razmenjivao je vatru sa pripadnicima policije, preteći da su širom Dalasa postavljene bombe, preneo je AP.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala