Masakr u Dalasu, pet policajaca ubijeno, jedan napadač mrtav (video, foto)

© AP Photo / LM OteroPolice Shootings at Protest in Dallas
Police Shootings at Protest in Dallas - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pet policajaca je ubijeno, a 15 ranjeno kada je na njih otvorena vatra iz najmanje dva snajpera u Dalasu u američkoj državi Teksas, dok se jedan od napadača koga je policija danas opkolila, ubio, javili su mediji. Odgvornost preuzela fejsbuk grupa „Politička orgnizacija Crna moć“.
Pucnjava u Dalasu - Sputnik Srbija
Pucnjava na aerodromu u Dalasu (foto, video)

Stranica ove grupe je na Fejsbuku trenutno blokirana.

Grupa tvrdi da su njihovi „snjaperi ubice“ ubili pet policajaca, a u istom postu najavljuju da će u narednim danima ubiti još njih.

 

U istom postu, grupa je takođe obećao da će "ubiti" više policajaca "u narednim danima." To se zove da se "svoj snajper" i pridruže svojim hiljade "Sniper ubica" širom sveta.

Šef policije u Dalasu Dejvid Braun izjavio je ranije danas da je posle ubistva policajaca iz snajpera u tom gradu uhapšeno troje osumnjičenih dok je četvrti opkoljen i razmenjuje vatru sa pripadnicima policije, preteći da su postavljene bombe širom Dalasa.    

Braun je na konferenciji za novinare rekao da policija pregovara sa osumnjičenim u jednoj garaži u centru Dalasa, gde je on razmenjivao vatru sa pripadnicima policije, preneo je AP.

Snajperski napadi su se dogodili u četvrtak u 20.45 po lokalnom vremenu u trenutku dok je više stotina ljudi protestovalo zbog ubistava Afroamerikanaca tokom policijskih intervencija u Baton Ružu u Luizijani i u Sent Polu u Minesoti.

Guverner Teksasa Greg Abot je saopštio da je bezbednosnim službama države Teksas naložio „da Gradu Dalasu ponude svaku potrebnu pomoć“.

„U ovakvim trenucima moramo se podsetiti i naglasiti značaj jedinstva nas Amerikanaca“, istakao je Abot u saopštenju.

Potraga za napadačima odvija se u centru Dalasa, a čitav prizor izgleda haotično, sa helikopterima koji nadleću centar grada i policajcima sa automatskim puškama na uglovima ulica, preneo je „Asošijeted pres“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala