Čatajev bivši agent Sakašvilija, Gruzija najavljuje istragu

© REUTERS / David MdzinarishviliZastava Gruzije
Zastava Gruzije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Gruzinski ministar za izbeglice i raseljena lica Sozar Subari potvrdio je da je mogući organizator terorističkog napada na aerodromu u Istanbulu Ahmed Čatajev bio „agent“ bivšeg gurzinskog predsednika Mihaila Sakašvilija i najavio da će gruzinske vlasti najverovatnije o tome pokrenuti istragu.
Forenzičari vrše istragu na aerodromu kemal paša Ataturk u Istanbulu - Sputnik Srbija
Organizator napada u Istanbulu bio agent gruzijske specijalne službe

„Ispostavlja se da je taj terorista bio Sakašvilijev agent i da je od bivšeg predsednika dobijao finansijsku podršku. Sakašvili mu je pomagao i tako što mu je davao različite pasoše. O tome postoje određeni dokazi u odgovarajućim institucijama“, objasnio je on.

Kao objašnjenje zašto je Čatajev pušten na slobodu, Subari je rekao da je terorista bio optužen samo za nelegalno nošenje oružja, jer drugih dokaza u to vreme nije bilo.

Ahmed Čatajev - Sputnik Srbija
U Rusiji na poternici zbog terorizma, u EU azilant

„Tadašnji svedoci su u prvoj izjavi rekli da je on posedovao oružje, međutim u narednim izjavama su demantovali tu informaciju. Zbog toga je njegovo hapšenje bilo nelegalno“, dodao je ministar.

Istovremeno, stalni predstavnik Rusije pri EU rekao je da vest o tome da je Čatajev mogući organizator terorističkog napada u Istanbulu još jedna lekcija za Evropsku uniju da je saradnja sa Rusijom neophodna.

„Smatram da će ovo da poslužiti kao dobra lekcija Evropi da je saradnja sa Rusijom neophodna“, istakao je on.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala