DAEŠ o „bregzitu“: Svaka čast Britanci!

© AFP 2023 / LEON NEALRazglednica iz Drugog svetskog rata sa britanskim sloganom "Budi smiren i nastavi dalje" u Londonu. Britanija je glasala za izlazak iz Evropske unije, potvrdila je danas Izborna komisija Velike Britanije.
Razglednica iz Drugog svetskog rata sa britanskim sloganom Budi smiren i nastavi dalje u Londonu. Britanija je glasala za izlazak iz Evropske unije, potvrdila je danas Izborna komisija Velike Britanije. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Teroristička organizacija DAEŠ u sledećem broju svog lista piše o referendumu održanom u Velikoj Britaniji o izlasku iz EU.
Bregzit - Sputnik Srbija
Neće biti nikakvog „bregzita“

Kao piše engleski list „Indipendent“, autori članaka su pozitivno ocenili odluku Britanaca da napuste EU.

Militanti su izrazili nadu da će slični referendumi, koje autori nazivaju ni manje ni više nego pretnjom „krstaškoj“ Evropi, biti održani i u drugim zemljama. To može dovesti do kraha EU.

U svom članku ekstremisti dodaju da je „bregzit“ „izazvao šok u političkim i ekonomskim krugovima“.

Prošle nedelje u Velikoj Britaniji je održan referendum o članstvu te zemlje u EU. Prema zvaničnim podacima, za izlazak iz EU glasalo je 51,9 odsto glasača. 

Premijer Velike Britanije Dejvid Kameron odlučio je da do oktobra podnese ostavku. On sledećem premijeru ostavlja da postupi prema volji građana i da zemlju izvede iz Evropske unije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala