Kina potvrdila mogućnost izgradnje kraka Puta svile ka Rusiji

© Flickr / Trey RatcliffKina se nada da će novi Put svile ojačati političke veze od Pacifika do Baltičkog mora i smanjiti barijere u trgovini i investicijama
Kina se nada da će novi Put svile ojačati političke veze od Pacifika do Baltičkog mora i smanjiti barijere u trgovini i investicijama - Sputnik Srbija
Pratite nas
Menadžer kineske saobraćajne kompanije „Lugang lodžistiks“ Van Đanmin saopštio je da je prema Rusiji moguća izgradnja železničkog kraka osnovne maršrute ekonomskog pojasa Puta svile, koji vodi od kineskog Landžoua ka nemačkom Hamburgu.
Vladimir Putin i Si Điping - Sputnik Srbija
Rusija i Kina potpisale više desetina sporazuma o saradnji (video)

Prevoz iz Landžoua u Evropu počeo je u julu prošle godine, uprkos tome što je završetak izgradnje svih objekata Nove zone planiran za 2019. 

Predstavnik kompanije je izjavio da je osnovni cilj u ovom trenutku početak prevoza evropske robe u Kinu. 

Prevoz ide preko pogranične stanice Alašankou u Kazahstan, a potom kroz zemlje Srednje Azije u pravcu Evropske unije. 

„To je moguće. Sada razrađujemo maršrutu do Minska. Smatram da će izgradnja kraka prema Moskvi u budućnosti, bez sumnje, biti moguća“, saopštio je Van Đanmin.

9th International HeliRussia helicopter industry exhibition 2016 - Sputnik Srbija
Rusija i Kina rade na konstruisanju novog aviona i helikoptera

Kompanija „Lugang lodžistiks“ nalazi se u Novoj zoni razvoja grada Landžou, gde se u ovom trenutku gradi industrijski park s administrativnim centrom, brojnim skladištima, zonom slobodne trgovine, kao i železničkom stanicom i parkom za razvoženje, utovar i carinu. Nova zona u Landžou razvija se u okviru inicijative za ekonomski pojas „Puta svile“. 

Na teritoriji slobodne trgovine u Novoj zoni već radi međunarodni centar, mnoge inostrane kompanije registrovale su ovde svoja predstavništva. 

Zamenik šefa administrativnog komiteta zone slobodne trgovine He Jejun izjavio je da su upućeni pozivi za saradnju nizu ruskih kompanija, ali nije precizirao o kome je reč.

„Nadamo se da će ovde u budućnosti biti i ruske kompanije“, izjavio je He Jejun i naveo da će velika ruska delegacija doputovati u Landžou u julu. 


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala