Kazna Šarapove može da bude smanjena na godinu dana

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaRuska teniserka Marija Šarapova
Ruska teniserka Marija Šarapova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani može da smanji period zabrane igre ruskoj teniserki Mariji Šarapovoj na jednu godinu, ali i u tom slučaju ona će propustiti letnje Olimpijske igre 2016. godine u Rio de Žaneiru, izjavio je za agenciju „R-sport“ izvor upoznat sa tokom podnošenja žalbe Ruskinje u CAS.
Ruska teniserka Marija Šarapova - Sputnik Srbija
Šarapova diskvalifikovana na dve godine, ne ide u Rio

Međunarodna teniska federacija je 8. juna Šarapovoj izrekla zabranu profesionalnog igranja tenisa na dve godine zbog upotrebe meldonijuma.

Teniserka je već podnela žalbu u CAS u Lozani. Žalba Šarapove biće razmotrena po hitnom postupku, a sud će doneti odluku najkasnije do 18. jula.

Olimpijske igre 2016. godine biće održane u Rio de Žaneiru od 5. do 21. avgusta.

U martu je Marija Šarapova izjavila novinarima da su u njenom doping-uzorku, uzetom tokom Otvorenog prvenstva Australije, pronađeni tragovi meldonijuma. Ruskinja je priznala da je upotrebljavala taj preparat tokom deset godina iz zdravstvenih razloga.

Meldonijum se od 1. januara 2016. godine nalazi na listi sredstava koje je Svetska antidoping agencija zabranila i spada u klasu „hormona i modulatora metabolizma“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala