Šarapova diskvalifikovana na dve godine, ne ide u Rio

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaRuska teniserka Marija Šarapova
Ruska teniserka Marija Šarapova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska teniserka Marija Šarapova kažnjena je sa dve godine suspenzije zbog pozitivnog testa na doping i nedozvoljenu supstancu — meldonijum.
Marija Šarapova - Sputnik Srbija
Marija Šarapova: Nisam prošla doping kontrolu

Međunarodna teniska federacija kaznila je Šarapovu, koja je bila na privremenoj suspenziji od marta, jer je u januaru na Australijan openu bila pozitivna na meldonijum.

Šarapova je tu supstancu koristila od 2006. godine, ali se ona našla na listi nedozvoljenih od 1. januara ove godine. ITF je naveo da kazna počinje da teče od 26. januara, što znači da bi sportu mogla da se vrati u februaru 2018. godine, kada će imati 31. godinu.

Sama Šarapova napisala je na svojoj fejsbuk stranici da namerava da se žali na odluku o diskvalifikaciji Sportskom arbitražnom sudu. 

„ITF je potrošio mnogo vremena i resursa da dokaže da sam namerno prekršila antidoping pravila, i kao rezultat toga sud je došao do zaključka da nisam. Trebalo bi da znate da je Federacija sudu tražila moju diskvalifikaciju koja bi trajala četiri godine, ali je zahtev odbijen“, navodi Šarapova.

Pobednica pet grend slem turnira Marija Šarapova je 7. marta na specijalno organizovanoj konferenciji za štampu rekla da je dobila obaveštenje da su u njenom doping uzorku uzetom tokom nastupa na Otvorenom prvenstvu Australije nađeni tragovi meldoniuma.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala