Četvoricu ruskih navijača deportuju iz Francuske

© AP Photo / Kirsty WigglesworthFrancuska policija
Francuska policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pritvoreni strani fudbalski navijači u Lilu, među kojima ima i Rusa, biće deportovani iz Francuske, saopštio je načelnik odeljenja Nora i regiona Nor Pa de Kale Mišel Laland.
Ruski navijači - Sputnik Srbija
Francuska deportuje 50 ruskih navijača

„Ukupno je od juče u podne do danas u 13 časova pritvoreno sedam osoba, uključujući četvoricu Rusa, Ukrajinku i jednog Slovaka. Među njima nema Britanaca“, izjavio je načelnik novinarima. 

„Dvoje navijač pritvoreno je zbog tuče. Jedna devojka je pritvorena zajedno sa svojim ukrajinskim dečkom zbog toga što su u prtljažniku njihovih kola našli bejzbol palicu“, dodao je portparol Ambasade Rusije u Parizu Sergej Parinov i dodao da bejzbol palica nije predmet zabranjen za prevoz.

Komentarišući informacije o tome da je pritvorenih Rusa bilo četvoro, Parinov je rekao da je „još jedan čovek pritvoren pored razbijenog izloga, ali za sada nije ustanovljeno da je to ruski građanin, zna se samo da nije Englez ili Hrvat“.

Parinov je dodao da u gradu rade službenici Konzulata i Ambasade Rusije. Oni su u stalnom kontaktu sa francuskom policijom. 

Ranije je generalni konzul Ruske Federacije u Marseju Sergej Molčanov izjavio da je francuska policija pustila iz pritvora 11 navijača koji su privedeni.

„Policija je pustila 11 ruskih navijača. Oni se nalaze u zgradi Konzulata. Jedan od njih odlučio je da ode na meč u Lil“, dodao je konzul.

On je rekao da su vozači koji su takođe bili privedeni sa službenikom Konzulata otišli do autobusa.

„Očekujemo odluku francuskih vlasti za ostale pritvorene“, rekao je Molčanov.

Policajci ispred fudbalskog stadiona u Lionu - Sputnik Srbija
Novinari koji su snimali napade na ruske navijače privedeni, pa pušteni

U utorak ujutru u okolini Kana pripadnici francuskih specijalnih snaga zaustavili su autobus sa predstavnicima Ruske unije navijača (VOB) i ostalim fudbalskim navijačima Rusije koji su išli u Lil na utakmicu Evropskog prvenstva u fudbalu između reprezentacija Rusije i Slovačke.

Prema podacima francuskih vlasti u autobusu su se nalazile 43 osobe. Svi oni su smešteni u pritvor kako bi se utvrdilo da li su učestvovali u sukobima u Marseju.

U sredu će u Lilu biti odigrana druga utakmica reprezentacije Rusije na EP u fudbalu, na kojoj će Rusi igrati protiv reprezentacije Slovačke.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala