Novinari koji su snimali napade na ruske navijače privedeni, pa pušteni

© AFP 2023 / JEFF PACHOUDPolicajci ispred fudbalskog stadiona u Lionu
Policajci ispred fudbalskog stadiona u Lionu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Francuski policajci pustili su ruske novinare u Lilu, saopštio je portal „Šampionat“ čiji dopisnik je bio među pritvorenima.
Policajci privode povređenog navijača u Marseju, uoči utakmice Rusija - Engleska. - Sputnik Srbija
Englezi isprovocirali ruske navijače (video)

O pritvaranju medijskih radnika ranije je javio list „Izvestija“. Novinari su snimali napad navijača iz Engleske i Velsa na ruske navijače: oko tridesetak ljudi napalo je petoro Rusa. Policija je rasterala učesnike tuče uz pomoć suzavca.

Nakon incidenta svi navijači pušteni su bez provere dokumenata, a ruski novinari morali su da odgovaraju na pitanja žandarma.

„Policija je novinare privela bez objašnjenja. Novinarima su oduzeli akreditacije. Nakon 20 minuta, ruski novinari su pušteni“, navodi se u saopštenju portala „Šampionat“.  

Ruski fudbaleri na treningu u Marseju, Francuska - Sputnik Srbija
UEFA uslovno diskvalifikovala Rusiju do kraja EP

Ranije su probleme sa policijom imali navijači koji su putovali za Lil na meč između fudbalskih reprezentacija Rusije i Slovačke.

Jedinice specijalnih snaga zaustavile su autobus sa 43 ruska navijača. Sve putnike su isporučili u Marsej i trenutno se odlučuje o njihovoj deportaciji.

Ukoliko se dokaže da je neko od njih učestvovao u masovnim neredima, krivci će odgovarati pred sudom.

Nakon meča Rusija-Engleska, koji je 11. juna odigran u Marseju, tridesetak navijača probilo se na engleski deo tribina i izazvalo masovnu tuču sa Englezima.

UEFA je uslovno diskvalifikovala reprezentaciju Rusije do kraja EP u fudbalu — reprezentacija će biti izbačena sa takmičenja ukoliko navijači ponovo izazovu masovne nerede na tribinama.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala