Bilderberška grupa protiv kandidature Trampa

Pratite nas
Članovi moćne i tajanstvene Bilderberg grupe imaju ovog vikenda sastanak u drezdenskom hotelu „Tašenbergpali“, a među temama o kojima se razgovara je kako sprečiti Donalda Trampa da postane predsednik SAD, kao i o mogućnosti izbijanja masovnih nemira zbog nejednakosti u svetskom bogatstvu, ali i o migrantskoj krizi i Bregzitu.

Kako prenosi portal „Infovors“, kao što je uobičajeno veoma je malo detalja o listi tema o kojima razgovara Bilderberška grupa koja okuplja svetske moćnike.

Na sastanku učestvuje više od 100 lidera, među kojima dva premijera, četiri ministra finansija, šefica MMF-a Kristin Lagard, brojni političari i aktuelni i bivši šefovi obaveštajnih službi, a tu su i lideri mnogih kompanija, kao i članovi evropskih kraljevskih porodica, ali i nekadašnji državni sekretar SAD Henri Kisindžer.

Tajna društva - Sputnik Srbija
OPSADA: Tajni krojači novog svetskog poretka u Drezdenu

Publicista i analitičar Pol Džozef Votson navodi da je prisustvo sastanku senatorke Lindzi Grejem, kritičarke Donalda Trampa, znak i potvrda da će grupa pokušati da osmisli načine kako da spreči Trampov dolazak na vlast.

Jedna od tema je svakako i mogući izlazak Britanije iz EU što bi ugrozilo Uniju, navodi Votson.

Učesnici Bilderberške konferencije podležu posebnim pravilima. Najvažnije je tzv. pravilo „Četam hausa“ (1927. godine ga je postavio Kraljevski institut za spoljne poslove Velike Britanije) — učesnici konferencije imaju strogu obavezu ćutanja o sadržaju razgovora i o izlaganju referenata.

Zbog toga je taj sastanak moćnika na meti kritika zbog netransparentnosti, jer konferenciju ne smeju da prate predstavnici medija — osim onih koji su pozvani kao učesnici, prenosi „Dojče vele“.

Šolje sa likovima predsedničkih kandidata Hilari Klinton i Donald - Sputnik Srbija
Ko je veća pretnja za svet, „opasni Tramp“ ili „pokvarena Hilari“?

Organizatori i učesnici, međutim, tvrde da je to retka prilika da se otvoreno govori o globalnim stvarima.

Ono što od informacija prodre u javnost sve je samo ne spektakularno. Zna se da se okrugli stolovi, predavanja ili diskusije održavaju u ritmu od 90 minuta, a da je u pauzama na raspolaganju uobičajeno posluženje na bifeu, te vino koje mora da se plati.

Prvi sastanak Bilderberške grupe održan je 1954. godine, u hotelu „Bilderberg“ u holandskom gradiću Osterbeku.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala