Putin i Junker o Siriji i Ukrajini na forumu u Sankt Peterburgu

© AP Photo / AP Photo/Yuri KochetkovŽan Klod Junker i Vladimir Putin
Žan Klod Junker i Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio je da će predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker tokom susreta na Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu (PMEF) razmeniti mišljenja o situaciji u Siriji i Ukrajini, a moguće je da će razgovarati i o „Severnom toku 2“.
Pogled na Kremlj - Sputnik Srbija
Kremlj o predstojećoj poseti Junkera

„U principu, naravno, teme su odnos Rusije i EU, razmena mišljenja u vezi sa aktuelnim regionalnim problemima i Sirija i Ukrajina. Ali, što je najvažnije, to je pokušaj da se ipak pogleda gde idemo u odnosima Rusije i EU, i čak u kontekstu očuvanja postojećih nesuglasica, koje su mogućnosti za vođenje dijaloga i razvoja takvog dijaloga“, rekao je Peskov novinarima.

„Što se tiče ’Severnog toka‘, Rusija i evropske zemlje definitivno ostvaruju, da kažemo, dovoljno širok spektar trgovinsko-ekonomskih odnosa, koje na ovaj ili onaj način spadaju pod kontrolu Evropske komisije. ’Severni tok 2‘ spada u takve velike projekte koji su u fazi realizacije. Zato se, teorijski, ne sme isključiti“, rekao je Peskov odgovarajući na pitanje da li će strane razmatrati i „Severni tok 2“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala