Vučić: Iza rušenja stoje organi gradske uprave u Beogradu

© Tanjug / Tanja ValičAleksandar Vučić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.
Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iza slučaja „Savamala“ stoje najviši organi gradske vlasti u Beogradu, rekao je mandatar Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Vučić nije imenovao nikoga, ali je naveo je da će ti ljudi snositi punu odgovornost, i ocenio da je „siguran da njihova namera nije bila loša ili kriminalna“.

Siniša Mali pored projetka Beograda na vodi - Sputnik Srbija
Mali: „Beograd na vodi“ će se postepeno graditi

Na pitanje da li je gradonačelnik Siniša Mali izgubio njegovo poverenje, Vučić je odgovorio da je on za njega kao „običnog građanina“ jedan od najboljih gradonačelnika u istoriji grada.

„Ne ulazim u detalje, ali mislim da je njihov motiv bio najčistiji, da su hteli da obezbede najčistiji prostor, čisteći nešto od kriminalaca, koji su to zloupotrebili za sopstvenu zaradu“, rekao je Vučić.

Kako je naveo, ono što se dogodilo u Savamali je „katastrofalno i loše“, i čekaće se na odluku nadležnih organa, prenosi B92.

„Nisam ni tužilaštvo ni policija, oni će govoriti o detaljima. Ne znam kada, za tri ili za deset dana, ali potrebno je da se narodu saopšti istina. Nisam ovde došao da objašnjavam ništa o onima koji mene mrze i koji su protiv modernizacije Srbije i Beograda, već običnim ljudima, koji su bili zabrinuti zbog onoga što se dešavalo pod okriljem noći“, rekao je Vučić.

Lider SNS je ponovio da je „laž da su tamo vezivani ljudi“ i rekao da o slučaju govori „mnogo veća organizacija“ i „njeni medijski satrapi“.

Tridesetak minuta pre početka najavljene konferencije, „Večernje novosti“ su na svom sajtu objavile saznanje da su „odgovorni za rušenje objekata u Savamali pronađeni i identifikovani“.

Aleksandar Vučić u fabrici BAT u Vranju. - Sputnik Srbija
Vučić: Kompletni idioti ruše noću

Podsećamo, mandatar za formiranje nove vlade Aleksandar Vučić je 29. maja izjavio da će nadležne službe „za desetak dana“ saopštiti ko je rušio u Savamali i po čijem nalogu. Osim toga, tada je izjavio i da je u rušenju učestvovalo između devet i jedanaest maskiranih osoba, a ne trideset, kako je ranije rečeno.

Samo nekoliko sati pre nego što su „Novosti“ objavile informaciju o Savamali, na upit agencije Beta, Više javno tužilaštvo istaklo je da nema nove informacije o tom slučaju.

Osim toga, gradski menadžer Goran Vesić rekao je da je istraga u toku i „apelovao na strpljenje“.

U Beogradu su dosad održana tri protesta zbog ovog slučaja, dva u organizaciji inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“ i jedan koji su organizovale opozicione stranke. Na protestima se okupilo više hiljada građana, a zatraženo je da se otkrije ko su bili rušitelji u izbornoj noći, kao i da zvaničnici gradske vlasti i šefovi policije podnesu ostavke.

Novi protest najavljen je za subotu, 11. jun.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala