Vučić: Kompletni idioti ruše noću

© Wikipedia / Tanja ValičAleksandar Vučić u fabrici BAT u Vranju.
Aleksandar Vučić u fabrici BAT u Vranju. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne razume one koji su odlučili da rušenje u Savamali obave tokom noći, jer je reč o bespravno podignutim objektima, i dodao da nadležni organi treba da nastave svoj posao.

„U pitanju je rušenje je bespravnih objekata, niko nije povređen“, rekao je Vučić novinarima i one koji su odlučili da ruše noću nazvao „kompletnim idiotima“.

Premijer Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić daje izjavu za novinare - Sputnik Srbija
Vučić: I Barselona razmišlja šta će posle Mesija

„Ako mene pitate, ja mislim da onaj ko bi to uradio, a da je želeo da uradi bilo ko iz vlasti, da je taj kompletni idiot, jer je to trebalo da uradi u po bela dana, jer su u pitanju bespravni objekti, koji su ružno izgledali i od kojih su korist imali samo oni čiji su bili“, istakao je.

Vučić je rekao da ne razume kome je to bilo potrebno, i dodao da su mogli njega da pozovu:

„Došao bih da tamo stanem i da kažem da tu hoćemo da napravimo najlepši deo grada, a ne prljave udžerice“.

Premijer je rekao da policija radi svoj posao i pozvao na strpljenje, primetivši da je dve nedelje bilo potrebno da budu uhapšeni navijači koji su tukli ljude ispred stadiona, iako se i pre toga pričalo kako ih neko štiti.

„Pustite nadležne organe da rade svoj posao i nemojte da preterujete u značaju događaja, jer vidim kako i ko pravi političke slučajeve negde gde ih nema“, rekao je Vučić novinarima u Vranju.

Feđa Dimović , član grupe Beogradski sindikat - Sputnik Srbija
Obama je marioneta Volstrita (video)

Vučić je napomenuo i da policiji niko nije zabranio da reaguje prilikom rušenja, kako to tvrdi zaštitnik građana Saša Janković, već da se policija pozivala na komunalnu policiju zbog nestanka struje i samog posla koji se obavljao.

„Sasvim sam siguran da niko nije zabranio policiji, ali i to je posao za nadležne organe“, rekao je Vučić i ponovio da ne razume šta je smisao svega, jer vidi da neki imaju fantomke, „koje su im valjda ostale iz vremena privatizacije, kada su upadali po fabrikama, pljačkali, otimali narodu novac“.

„Kako ti, majstore, znaš da ima fantomka da se kupi, a ja ne znam“, upitao je Vučić.

Prema njegovoj oceni, Savamala je nekima poslužila za političku promociju, jer su „ceo život radili na zatvaranju fabrika i radnih mesta, pa nemaju čime da se pohvale, i moraju da pronađu temu i pričaju gluposti“.

„Veoma poštujem šta kažu institucije, svi zaštitnici ovoga sveta, sve je super, ali nadležni organi, Tužilaštvo i MUP su ti koji daju konačnu reč, i oni će u skladu sa zakonom da postupaju i daju ocenu“, naveo je Vučić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala