DSS: Nećemo na razgovore kod Vučića

© Tanjug / Rade PrelićSanda Rašković Ivić i Dragan Maršićanin na sednici Glavnog odbora DSS-a.
Sanda Rašković Ivić i Dragan Maršićanin na sednici Glavnog odbora DSS-a. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić kaže da je stigao zvanični poziv mandatara za razgovor o novoj Vladi Srbije, ali da su nacionalna i ekonomska politika DSS-a suviše udaljene od politike Aleksandra Vučića da bi se sa njim razgovaralo.

Ona je na sednici Glavnog odbora stranke rekla da je raduje što je DSS vratila u Skupštinu Srbije, gde će se boriti za nacionalne interese zemlje.

Protest ispred Skupštine Srbije - Sputnik Srbija
Poslanici, izbačeni ste, napustite Skupštinu!

Rekla je da na izborima nisu postignuti najbolji rezultati, posebno na lokalu, ali da je DSS „pokradena za 100.000 glasova“, jer su, tvrdi, stranci na vlasti bili preko potrebni njihovi glasovi kako bi imali dvotrećinsku većinu u Parlamentu.

Kako kaže, većina je stranci na vlasti potrebna za promenu Ustava i da se iz Preambule izbaci da je Kosovo sastavni deo Srbije, ali da im to DSS neće dozvoliti.

Jedna od prvih inicijativa DSS-a biće predlog zakona o neutralnosti Srbije i predlog za suspendovanje „kapitulantskih zakona o saradnji sa NATO-om“.

„Tražićemo ocenu ustavnosti sporazuma sa NATO-om potpisanih 2015. i verifikovanih 2016. godine“, rekla je Rašković Ivić.

Ona je dodala da će DSS tražiti da sva dokumenta koja su potpisana sa EU budu javno prezentovana, jer, kako kaže, Srbija nema šta da traži u EU, ne samo zato što političkim angažmanom sa njima nešto značajno gubi, već zbog toga što EU ne želi Srbiju.

„Nema tu ni istinske želje vlasti u Srbiji da državu modernizuju i sinhronizuju ekonomski, pravno, politički kako bi postala ravnopravna sa članicama EU“, ocenila je predsednica DSS-a u obraćanju na delu sednice Glavnog odbora koji je bio otvoren za javnost.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala