U Venecueli neredi zbog nestašice hrane

© REUTERS / Marco BelloNeredi u Venecueli
Neredi u Venecueli - Sputnik Srbija
Pratite nas
Masovni protesti održani su u različitim delovima Karakasa, prestonice Venecuele, zbog deficita hrane, robe i usluga.
Venecuela - Sputnik Srbija
U Venecueli uvedena dvodnevna radna nedelja

Neredi su počeli nakon što su pripadnici Nacionalne garde konfiskovali proizvode u jednom broju prodavnica u području San Martina, kako bi ih prosledili na dalju raspodelu stanovništvu preko tzv. lokalnog komiteta za snabdevanje. Prema saopštenju NTN24, stanovnici tog dela grada hteli su da ometu akcije vlasti.

Portal „Nasional“ navodi da je tokom sukoba Nacionalna garda upotrebila suzavac, nakon čega su se protesti proširili i na druge delove Karakasa, uključujući centar grada. Tamo su ljudi napunili veliki Trg oružanih snaga i sukobili se sa Nacionalnom gardom. Šest ljudi je uhapšeno. U drugim regionima, stanovnici su protestovali zbog prestanka deljenja vode i stalnih restrikcija struje.

Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Venecuele Nikolas Maduro - Sputnik Srbija
Zašto Venecuela nije Saudijska Arabija

Tužilaštvo Venecuele je objavilo da je došlo i do napada na predstavnike medija. Novinare su pretučeni, a od mnogih je oteta skupa tehnika.

Venecuela se u poslednje vreme suočava sa velikom krizom. Pad cena nafte doveo je deficita robe, galopirajuće inflacije i pada državnih prihoda.

Ekonomski problemi zaoštravaju političku nestabilnost koja je nastala nakon početka rada novog parlamenta, koji se nalazi pod kontrolom opozicije i na „ratnoj je nozi“ sa predsednikom Nikolasom Madurom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala