Kremlj: Produžetak sankcija loš za globalnu ekonomiju

© Flickr / Luis SarabiaCrveni trg u Moskvi
Crveni trg u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva smatra da produžetak sankcija protiv Rusije neće imati pozitivan uticaj na globalnu ekonomiju, kao i na druga međunarodna pitanja, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Stav Kremlja se nije promenio, to pitanje i dalje nije na našem dnevnom redu. Pored toga, smatramo da ta odluka neće imati pozitivan efekat na globalnu ekonomiju, kao i na sva druga globalna pitanja“, rekao je on novinarima.

Samit G7 u Japanu - Sputnik Srbija
G7 preti pojačanim sankcijama protiv Rusije

Britanski premijer Dejvid Kameron prethodno je rekao da se Grupa sedam najrazvijenijih zemalja sveta (G7), koja se sastala u Japanu, dogovorila da u junu produži sankcije Rusiji.

U zajedničkog deklaraciji navodi se da je G7 spreman da pojača ograničavajuće mere ukoliko to bude bilo neophodno.

Kosačov: G7 podseća na partijsku konferenciju iz doba SSSR-a

Samit G7 najrazvijenijih zemalja sveta, koji je održan u Japanu, podseća na partijsku konferenciju iz vremena SSSR-a, a G7 je postao zatvoreni klub koji prati sopstvene interese i nije sposoban da generiše „dodatnu vrednost“ u međunarodnim odnosima, smatra predsednik Komiteta za međunarodna pitanja Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov.

„Prava vrednost Grupe sedam svodi se na sopstvene interese, jer nakon što su izbacili Rusiju, koja je iskazala drugačiju tačku gledišta po čitavom nizu pitanja, više nisu sposobni da generišu ’dodatnu vrednost‘ u međunarodnim odnosima. Amerikancima su potrebni partneri, samo ukoliko se u potpunosti sa njima slažu. Baš kao na partijskim konferencijama u sovjetsko vreme“, napisao je Kosačov na svom fejsbuk nalogu.

Senator je ocenio da je na samitu usvojena „jednostrana i neodgovorna“ deklaracija kada je reč o konfliktu u Ukrajini, koja podrazumeva produžetak antiruskih sankcija, a tiče se ispunjenja Minskog sporazuma, iako se u deklaraciji ne spominju druge strane konflikta.

On je dodao da Vašington smatra da se sa temom Ukrajine mogu igrati geopolitičke igre.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala