Eksplozija u avionu „Egipat era“ — da ili ne

© REUTERS / Egyptian MilitaryDelovi avionskog sedišta. Olupina aviona avio-kompanije Egipat er koji se srušio u Sredozemno more
Delovi avionskog sedišta. Olupina aviona avio-kompanije Egipat er koji se srušio u Sredozemno more - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ljudski delovi tela, pronađeni nakon pada aviona egipatske avio-kompanije „Egipat er“ u Sredozemnom moru, ukazuju da je u letelici došlo do eksplozije, usled čega je avion pao, izjavio je egipatski stručnjak za forenziku. Međutim, šef egipatske forenzičke službe je demantovao ovakve izveštaje.
Pilot gleda iz kokpita tokom operacije potrage za avionom Egipat era koji je nestao u Sredozemnom moru - Sputnik Srbija
Egipat: Avion „Egipat era“ nije naglo skrenuo

„Sve što je objavljeno u vezi sa tim je potpuna neistina i puke pretpostavke koje nisu potekle od forenzičke službe“, rekao je šef te službe Hešam Abdel Hamid, preneo je Rojters.

Mediji su ranije danas preneli izjavu stručnjaka za forenziku da ljudski delovi tela, koji su pronađeni nakon pada aviona egipatske aviokompanije „Egipat era“ u Sredozemnom moru, ukazuju da je u letelici došlo do eksplozije usled čega je avion pao.

Taj stručnjak je deo egipatskog tima istraživača i lično je pregledao ostatke tela žrtava u mrtvačnici u Kairu, a želeo je da ostane anoniman jer nije ovlašćen da iznosi detalje, prenela je agencija AP.

On je naveo da je svih 80 pronađenih delova tela, koji su dopremljeni u Kairo, malo i da „nema nijednog čitavog dela tela, kao što je ruka ili glava“, prenosi Tanjug.

„Jedino logično objašnjenje jeste da je u avionu došlo do eksplozije“, zaključio je on.

Avion „Egipat era“ sa 56 putnika i deset članova posade, koji je leteo na liniji Pariz—Kairo, srušio se prošlog četvrtka u Mediteran.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala