Kurdi pripremaju juriš na Raku

© REUTERS / Rodi Said/FilesRaka, Sirija
Raka, Sirija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kurdske snage samoodbrane sprovele su mobilizaciju i pripremaju se da uskoro počnu juriš na sirijski grad Raka, „prestonicu“ terorističke organizacije DAEŠ. Ofanzivu će podržati avijacija međunarodne koalicije, naveo je izvor blizak komandi kurdskih snaga samoodbrane.
Bunker u Šadadiju u Siriji - Sputnik Srbija
Tajni tuneli DAEŠ-a izbliza (video)

Prema navodima izvora, avioni američke koalicije su u četvrtak na Raku bacali letke s pozivom civilima da napuste grad. Izvor u Ejn el Arabu (sever provincije Alep) rekao je Sputnjiku da su velike snage kurdskih naoružanih odreda već formirane i da su spremne da ubrzo počnu juriš. 

Pored toga, u gradu Ejn Isa na severu provincije Raka sprovedena je potpuna mobilizacija boraca Sirijskih demokratskih snaga.

Izvori su takođe saopštili da je pre nekoliko dana održan sastanak šefa kurdskog demokratskog saveza Saleha Muslima i delegacije „međunarodne koalicije“ u selu Harab Ipk (jugoistočno od Ejn el Araba), na kojem je bilo reči o velikoj operaciji protiv DAEŠ-a u provinciji Raka. 

Prošle sedmice zvanični predstavnik Pentagona, pukovnik Stiven Voren, izjavio je da su borci u Raki proglasili vanredno stanje i da se spremaju da opkole grad. 


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala