Putin pozvao Indoneziju na Istočni ekonomski forum

© AP Photo / Alexander ZemlianichenkoPredsednik Rusije Vladimir Putin razgovara sa predsednikom Indonezije Džokom Vidodom u Sočiju
Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovara sa predsednikom Indonezije Džokom Vidodom u Sočiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je pozvao delegaciju Indonezije na Peterburški međunarodni ekonomski forum i Istočni ekonomski forum.

„Pozvali smo naše prijatelje na Peterburški i Istočni ekonomski forum“.

Priprema za samit Rusija — ASEAN - Sputnik Srbija
Asocijacija nacija jugoistočne Azije kao nova EU za Rusiju

„Predsednik Indonezije i ja smo se dogovorili da sistemski pomažemo poslovnoj zajednici da stvori povoljne uslove za jačanje industrijske saradnje“, rekao je Putin posle razgovora sa predsednikom Indonezije Džokom Vidodom.

Predsednik Rusije je izjavio da je sa svojim indonezijskim kolegom razmatrao ideju stvaranja zone slobodne trgovine između Indonezije i Evroazijskog ekonomskog saveza.

EAES je počeo sa radom od 1. januara 2015. Njegove članice su Belorusija, Kazahstan, Rusija, Jermenija i Kirgizija. Više od 40 zemalja međunarodne zajednice izrazilo je želju da stvori zonu slobodne trgovine sa EAES. Među njima su Indonezija, Indija, Kina, Tajland, Kambodža i Izrael.

Razgovarali smo o ideji stvaranja zone slobodne trgovine između Indonezije i Evroazijskog ekonomskog saveza“, rekao je Putin nakon razgovora sa predsednikom Indonezije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala