Jordan kupuje ruske vojne sisteme za snabdevanje

© Sputnik / Nikolay Hiznyak / Uđi u bazu fotografijaSistem za izbacicanje tereta na zajedničkoj taktičkoj vojnoj vežbi Rusije, Belorusije i Srbije u vojnoj bazi Rajevski u Novorosijsku
Sistem za izbacicanje tereta na zajedničkoj taktičkoj vojnoj vežbi Rusije, Belorusije i Srbije u vojnoj bazi Rajevski u Novorosijsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jordan će kupiti ruske sisteme za snabdevanje iz vazduha teškog tereta P-7 u vrednosti od 7,84 milijarde dolara, javila je ruska Državna agencija za nabavku.

U saopštenju se navodi da će kompanija „Tehnodinamika“, koja je deo korporacije „Rosteh“, i rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova sklopiti ugovor o kontroli kvaliteta proizvodnje, koji uključuje i padobranske sisteme za Jordan.

Artiljerijska tehnika i helikopteri Mi-28N na vojno-tehničkom forum Armija-2015 - Sputnik Srbija
Preporod ruske vojne industrije — ništa bez čvrste ruke (video, foto)

Sistem omogućava izbacivanje vojnih vozila težine od 3,35 do 9 tona sa visine od 300 do 1.500 metara. Sistemi, takođe, mogu da izbacuju različite terete i opremu u kontejnerima. Ugovor je potpisan 26. avgusta 2015.

U saopštenju se, takođe, navodi da će Nigerija kupiti ruske nenavođene rakete vazduh—zemlja u vrednosti od 4,6 miliona dolara.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala