Džihadista: Moram da stignem u raj do 16 časova!

© Fotolia / Oleg ZabielinTerorista DAEŠ-a
Terorista DAEŠ-a - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jedan džihadista DAEŠ-a molio je Kurde koji su ga zarobili da ga ubiju što pre kako bi stigao u raj do 16 sati.
Devojčica stoji među ženama i decom u zgradi koja služi kao sklonište za civile u Mahmuru istočno od Mosula u Iraku - Sputnik Srbija
Pilulama protiv terorista DAEŠ-a

Teroristi DAEŠ-a veruju da će nakon svoje smrti ići u raj.

Pripadnici pešmerge, kurdistanske vojske u Iraku, blizu Mosula, na severu Iraka, uhvatili su jednog džihadistu na dan muslimanskog praznika Isra i Miradž, prenosi „Dejli mejl“.

Na taj praznik obeležava se putovanje proroka Muhameda od Meke do Jerusalima, a kasnije i do raja gde se sreo sa Alahom. Zatvorenik je kurdskim borcima rekao da praznovanje i u raju počinje u 16 sati.

„Dok sam mu previjao ranu, pitao sam ga ko je i odakle je, a on je rekao da je iz Samare i da je došao da se bori sa još 50 naoružanih muškaraca. Trebalo je da svi izvrše samoubistvo pomoću pojasa sa eksplozivom jer je danas praznik Isra i Miradž. Rekao mi je: ’Svi treba da budemo u raju do 16 časova, ubij me‘“, ispričao je Salim el Surdži, kurdski potpukovnik.

El Surdži je rekao da pojas sa eksplozivom zarobljenog džihadiste nije eksplodirao, ali da je ranjen prilikom eksplozije jednog svog saborca.

„Nije mogao da hoda. Rekao nam je da smo nevernici i tražio je da ga ubijemo“, rekao je potpukovnik.

Kurdi ga ipak nisu ubili, već su mu previli ranu i zadržali ga u pritvoru.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala