Pilulama protiv terorista DAEŠ-a

© AP Photo / Alice MartinsDevojčica stoji među ženama i decom u zgradi koja služi kao sklonište za civile u Mahmuru istočno od Mosula u Iraku
Devojčica stoji među ženama i decom u zgradi koja služi kao sklonište za civile u Mahmuru istočno od Mosula u Iraku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dvanaestogodišnja devojčica i njena tetka uspele su da pobegnu od terorista DAEŠ-a koji su ih držali u zarobljeništvu u iračkom gradu Mosulu i stignu u oblast koju drže kurdski vojnici Pešmerga.
Naoružani borci DAEŠ-a - Sputnik Srbija
DAEŠ pogubio 250 zarobljenica

Dvanaestogodišnja devojčica i njena sedamnaestogodišnja tetka uspele su da pobegnu od terorista DAEŠ-a koji su ih četiri meseca držali u zarobljeništvu u kući u severnom iračkom gradu Mosulu, tako što su im stavile pilule za spavanje u čaj, javila je novinska agencija Bas njuz.

Iračka poslanica Vijan Dahil, koja je jedini predstavnik Jazidija u skupštini, rekla je agenciji da su devojčice tražile od džihadista da im daju tablete za spavanje, pošto imaju problema sa snom.

Zatim su stavile pilule u čaj koji su pili teroristi, što im je omogućilo da pobegnu, dodala je Dahil.

​Dahil je navela da je devojčica vraćena majci i sestri koje se nalaze u izbegličkom kampu u iračkom Kurdistanu, ali dve ili tri njene sestre su još uvek u zarobljeništvu terorista DAEŠ-a.

Ove devojčice su među hiljadama Jazidija koje su zarobili ili ubili teroristi DAEŠ-a kada su napali irački grad Sindžar u avgustu 2015.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala