Tužilaštvo traži unutrašnju kontrolu zbog Savamale

© SputnikProtest u Hercegovačkoj ulici
Protest u Hercegovačkoj ulici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Više javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je od Unutrašnje kontrole policije da izvrši provere u vezi sa događajima u Hercegovačkoj ulici u Savamali i učešćem policijskih službenika u njima. U toj ulici održan je protest građana.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, zahtev je dostavljen Službi unutrašnje kontrole policije i Tužilaštvo očekuje da će provere biti obavljene u najkraćem roku.

Protest ispred Skupštine Beograda zbog rušenja u Savamali (foto)

Tužilaštvo je pre desetak dana naložilo policiji da istraži događaje u Savamali u kojima su rušeni objekti, a događaj je izazvao pažnju javnosti, jer su to činile osobe sa fantomkama.

Ispred Skupštine Beograda u sredu uveče održan je protest zbog toga što su ljudi sa fantomkama noću rušili objekte u Hercegovačkoj ulici u Savamali, a organizatori su predali zahteve za ostavke, između ostalih, ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i gradonačelnika Siniše Malog.

Aleksandar Vučić u fabrici BAT u Vranju. - Sputnik Srbija
Vučić: Kompletni idioti ruše noću

Pored porušenih objekata u subotu je održan novi protest. Okupljenima su se obratili predsednik opštine Savski Venac Dušan Dinčić, reprezentativka Srbije u plivanju Nađa Higl i glumac Branislav Lečić. Protestu su prisustvovali lider DS-a Bojan Pajtić, predsednica DSS-a Sanda Rašković — Ivić i lider SDS-a Boris Tadić.

Na skupu koji je nadletao dron nije bilo stranačkih obeležja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala