Amurski tigar ubio tri krave u blizini Vladivostoka

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaAmurski tigar u Primorskom safari-parku, poznatom po prijateljstvu jarca Timura i tigra Amura
Amurski tigar u Primorskom safari-parku, poznatom po prijateljstvu jarca Timura i tigra Amura - Sputnik Srbija
Pratite nas
Amurski tigar ubio je tri krave u Nadeždinskom rejonu Primorskog kraja na istoku Rusije, a ostaci životinja pronađeni su u šumi, saopštila je portparolka Daljnevostočne filijale Centra za proučavanje i čuvanje populacije amurskog tigra Albina Kabalik.

Prema pretpostavkama ekologa, napad je izvršio odrasli mužjak.

„Zasad je rano da se izvode zaključci o uzrocima napada životinje, jer tigar ne predstavlja opasnost za ljude. Sprovedene su mere za zastrašivanje ovog predatora“, izjavila je Kabalikova.

Ukoliko tigar nastavi da napada životinje biće razmotreno pitanje o njegovom preseljenju na drugu teritoriju.

Tigar - Sputnik Srbija
Rusija: Tigar napao devojčicu u zoo-vrtu

„Napad na krupne domaće životinje nije tako česta pojava kako se čini. Dešava se četiri-pet takvih slučajeva godišnje. U konkretnoj situaciji treba da se shvati šta je tigra primoralo na napad. Takođe će čoveku kojem je naneta šteta biti nadoknađen gubitak“, izjavio je direktor filijale Sergej Aramiljev.

Krajem prošle godine, kompanija „Sogaz“ preuzela je na sebe odgovornost da nadoknađuje štetu vlasnicima domaćih životinja na Dalekom istoku u slučaju napada amurskih tigrova i leoparda. Iznos nadoknade može da varira u zavisnosti od načina na koji je životinja stradala.

Danas je u divljini ostalo oko 80 dalekoistočnih leoparda, od kojih 70 živi na teritoriji Primorske oblasti. Amurskih tigrova ostalo je više od 500 i njihov broj se u poslednjih deset godina povećao za 10 odsto.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala