Rusija: Tigar napao devojčicu u zoo-vrtu

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaTigar
Tigar - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tigar iz Zoološkog vrta „Šumska bajka“ u gradu Barnaulu u Altajskoj oblasti napao je trinaestogodišnju devojčicu, koja je zajedno sa drugaricom ušla na teritoriju već zatvorenog zoo-vrta i lupala po kavezu ovog predatora, izjavio je direktor zoološkog vrta Sergej Pisarev.
Tigar - Sputnik Srbija
Tigar ušetao u radnju, a srce „sišlo u pete“

Devojčice su objasnile da su se nalazile tamo jer su pokušavale da zaobiđu blato. Taj put doveo ih je do kaveza devetogodišnjeg tigra po imenu Lotos. Devojčice su lupale po kavezu i vikale, pokušavajući da izazovu reakciju životinje. Tigar je prvo zakačio jaknu, a zatim počeo da povlači prema sebi jednu od devojčica držeći je za nogu, ali rešetke kaveza su toliko uske da tigar nije uspeo da je uvuče. On je pokidao mišiće na obema nogama devojčice, rekao je direktor Pisarev.

Direktor zoo-vrta dodao je da je devojčicama pritrčao čuvar nakon što je čuo njihove povike, pa je pozvao policiju i hitnu pomoć. Devojčicu su odneli u bolnicu, gde je odmah izvršena operacija. Trenutno joj zdravlje nije ugroženo.

Amurski tigar u zoološkom vrtu u Pitsburgu - Sputnik Srbija
Amurski tigar

Međutim, na društvenim mrežama očevici dešavanja javljaju da su u trenutku napada devojčice od 13 i 14 godina bile u alkoholisanom stanju.

Policija je otvorila istragu. „Tokom provere treba da se vidi pravna ocena delovanja zaposlenih u zoo-vrtu koji su dopustili prisustvo stranih lica u neradno vreme na teritoriji organizacije. Nakon rezultata provere biće doneto proceduralno rešenje“, naveli su u policiji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala