Stefanović: Radi se na rasvetljavanju slučaja u Savamali

© Tanjug / Sava RadovanovićNebojša Stefanović
Nebojša Stefanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je danas da policija radi na rasvetljavanju slučaja u Hercegovačkoj ulici, ali i da je „spin“ to što je glavna vest u Srbiji rušenje tri nelegalna objekta.
Protest ispred Skupštine Beograda zbog rušenja u Savamali (foto)

On je rekao da rušenje na takav način ne sme da se dešava, ali da to ne treba da bude glavna vest u Srbiji.

„Ova koalicija protiv EU nema šta drugo da ponudi građanima. Oni ne mogu da dovedu nekog investitora. Neće biti glavna vest nešto dobro, novo povećanje plata i penzija naredne godine, povećanje BDP-a“, rekao je Stefanović za Radio-televiziju Srbije.

Upitan šta će se preduzeti povodom izveštaja ombudsmana Saše Jankovića, koji je izvršio kontrolu postupanja policije i zaključio da policija nije adekvatno reagovala te noći kada su srušeni objekti, Stefanović je rekao da će sve biti ispitano.

„Kao što smo pokazali da nije bilo prisluškivanja ombudsmana, i ovo ćemo istražiti. Istraga će pokazati sve“, rekao je Stefanović.

Aleksandar Vučić u fabrici BAT u Vranju. - Sputnik Srbija
Vučić: Kompletni idioti ruše noću

On je podsetio da objekti u Savamali nisu bili stambeni objekti već objekti za sticanje bogatstva, građevine dobijene spregom politike i tajkuna, kao i da je deset puta odbijena legalizacija tih objekata.

Jedan od vlasnika, navodi Stefanović, bio je član gradskog veća tokom mandata bivše vlasti, dok se jedan od vlasnika učlanio i u SNS, izvesni Marković.

Upitan dokle se stiglo u istrazi oko ubistva pevačice Jelene Krsmanović, on je rekao da ne bi govorio dalje o istrazi, jer se u javnosti pojavilo previše informacija koja uglavnom nisu tačne.

„Ljudi iz odeljenja za ubistva rade 24 sata, i verujem da će doći do rešenja“, zaključio je Stefanović.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala