Vučić: Mogući neredi u Banjaluci

© Tanjug / Tanja ValičAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Aleksandar Vučić uputio je danas apel građanima, ali pre svega političkim akterima u Republici Srpskoj da sačuvaju mir i klone se bilo kakvih sukoba, s obzirom na to da su bezbednosne službe Srbije došle do podataka o mogućim neredima u Banjaluci tokom najavljenog protesta u subotu.

„Bilo bi opasno da politički protesti u Banjaluci prerastu u nešto drugo, što mogu da izazovu grupe na koje državne strukture nemaju uticaj“, rekao je Vučić na vanrednoj konferenciji za medije u Vladi Srbije.

Aleksandar Vučić u fabrici BAT u Vranju. - Sputnik Srbija
Vučić: Kompletni idioti ruše noću

„Molim sve predstavnike političkog života u RS da sa punom odgovornošću sagledaju budućnost RS, da dobro razumeju da bi bilo kakvim nemirima i fizičkim obračunima i sukobima bio doveden u pitanje opstanak RS, ali bi i Srbija bila dovedena u tešku situaciju“, rekao je premijer.

On je rekao da je juče obavio razgovore sa predsednikom RS i članom Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem, i sa Mladenom Bosićem, a u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom i činjenicom da Srbija želi punu stabilnost BIH i u RS, te izrazio zabrinutost Srbije zbog informacija do kojih su obaveštajni krugovi došli, da je moguće da dođe do nemira u Banjaluci.

„Zamolio sam ih samo da u subotu sve prođe u miru, da ne dođe ni do kakvih sukoba“, rekao je Vučić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala